DOLAR 32,5971
EURO 34,8409
ALTIN 2.495,63
BIST 9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Hasret bitti. Öğrenciler okullarına ,öğretmenlerde öğrencilerine kavuştu. 6 aydır sessizliğe bürünen eğitim yuvaları miniklerin gelişiyle şenlendi.
Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim yılının ilk ders zili, anasınıfı ve ilkokul 1. sınıflar için çaldı.

A+
A-

Hasret bitti. Öğrenciler okullarına ,öğretmenlerde öğrencilerine kavuştu. 6 aydır sessizliğe bürünen eğitim yuvaları miniklerin gelişiyle şenlendi. Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim yılının ilk ders zili, anasınıfı ve ilkokul 1. sınıflar için çaldı.

ARA REKLAM ALANI

UYUM EĞİTİMİ KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİYLE BAŞLADI

Girişte ateşler ölçüldü. Sosyal mesafeye riayet edildi. Yüreklerde ilk gün heyecanı Yüzlerde maske vardı. Okul kavramıyla salgının gölgesinde tanışan miniklerin Covit19 önlemlerine uyumu ise dikkat çekti. Önlemler kapsamında içeri alınmayan veliler çocuklarının ilk gün heyecanına okul bahçesinin dışından izleyerek eşlik edebildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

MEB Bakanlığın açıklamasına göre, ‘uyum haftası’ adı verilen ilk hafta okul öncesi ve birinci sınıflar haftada 2 gün okula gidip yüz yüze eğitim alacak. Çocuklar 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olarak ders yapacak. Öğrenciler yarım gün okulda kalacak. Koronavirüs’ten korunma tedbirleri kapsamında öğrenciler okullarda yemek yemeyecek. Bir sınıf iki gruba ayrılacak, sınıfın yarısı bir gün, yarısı bir başka gün okula gelecek. Dışarıdan gelebilecek bir bulaş riskinin önüne geçebilmek için okullara kesinlikle ziyaretçi kabul edilmeyecek. Çocukların okula gönderilmesi konusu da velilerin inisiyatifinde. İsteyen veli çocuğunu dilekçe yazıp okula göndermeyebilecek.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.