DOLAR 32,3352
EURO 35,1622
ALTIN 2.243,90
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Gök Gürültülü
Antalya
19°C
Gök Gürültülü
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 18°C

“Uluslararası Food Fest Antalya” 23 Eylül’de başlayacak

Antalya’da düzenlenecek “Uluslararası Food Fest Antalya” 23-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

FOOD FEST ANTALYA, 23-25 EYLÜL’DE

Tarihi, eşsiz konumu, biyo çeşitliliği, benzersiz kıyıları, doğal güzellikleri ve yemek kültürü ile dünya turizminin göz bebeği Antalya, I. Uluslararası Food Fest gastronomi festivaline ev sahipliğine yapacak. Yerel gıdaya sahip çıkmak amacıyla, “Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi” temasıyla 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek

ARA REKLAM ALANI

ANTALYA KARAALİOĞLU PARKI

I. Uluslararası Food Fest Antalya, gastronomi dünyasının duayenlerini bir araya getirecek. “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla gerçekleşecek uluslararası festival, Antalya Karaalioğlu Parkı’nda dünyanın dört bir yanından gelen konukları ağırlayacak. 

Kentin saklı kalmış lezzetlerini dünya arenasına taşıyacak, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şeflerin katılacağı Food Fest Antalya’nın tanıtımı için, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde Antalya’da bir basın toplantısı gerçekleştirildi. 

YOĞUN KATILIM

Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Food Fest Antalya İçerik Direktörü Gökmen Sözen, Antalya Ticaret Borsası Başkan Vekili Halil Bülbül, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) Başkanı Zeki Özen, TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut ve şef uğur Volkan Uysal katıldı. Başkan Muhittin Böcek, toplantı salonunda hazırlanan Antalya meyve bahçesi alanını gezdi. Antalya’nın ünlü serpme böreğinin hazırlanışı katılımcılara mini bir gösteriyle tanıtıldı.

PARLAYAN YILDIZ GASTRONOMİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yemeği ve sofrayı kutsayan binlerce yıllık Anadolu geleneğinin kadim bir mutfak kültürünü bize armağan ettiğini söyledi. Gastronominin dünyanın yükselen ve parlayan yıldızı olduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Antalya, 700 bin yatak kapasitesi, nitelikli otelleri, hizmet kalitesi, eşsiz doğası, dünyaca ünlü mavi bayraklı plajları, ören yerleri, tarihi ve kültürel değerleri ile turizmin başkenti konumundadır. Aynı zamanda tarımın başkenti olarak ülkemizin örtü altı tarımının yarısını bulunduran Antalya’mız, yerel mahsulleri,  eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve pek çok coğrafi işaretli ürünleri ile turizm, tarım ve ekonomimiz için büyük bir değer yaratmaktadır. Gastronomi sektörünün, restoranların ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümü tüm Türkiye’ye Antalya’dan  ulaştırılmaktadır. Antalya’nın gastronomi destinasyonu olması için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl, birinci Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’ni düzenliyor ve ev sahipliği yapıyoruz. Festivalimizin çıkış noktası ve ana hedefi, yerel gıda ve nitelikli tarıma sahip çıkmaktır” diye konuştu.

ANTALYA’DAN DÜNYAYA

Festival mottosunu “Antalya’dan dünyaya”, temamızı ise “sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik ve yerel ürünlerin desteklenmesi” olarak belirlediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, şunları söyledi: “Çevremizi ve doğal kaynaklarımızı koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Antalya’nın saklı kalmış lezzetlerinin, yerel ürünlerinin otel, restoran gibi işletmelerin menülerinde yer almasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Coğrafi işaret alan yöresel ürünlerimizin, festivale katılan çok değerli yerel ve global şefler aracılığıyla uluslararası arenada bilinirliğini arttıracağız. Örneğin Antalya’nın meşhur piyazı ya da kabak tatlısı gibi lezzetlerinin Fransa’da, İspanya’da, İtalya’da Michelin yıldızlı bir şefin menüsünde yer almasını, ayrıca domates, muz, avokado, portakal gibi ürünlerimizin dünya marketlerinin raflarında yer almasını hedefliyoruz.”  

YEREL ÜRÜNLERİ MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ

Yerelden kalkınma modelinin çalışmaların temel çatısını oluşturduğunu dile getiren Muhittin Böcek, “ Kentin yerel gıda zenginliğini ve tarım potansiyelini geliştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, yerel ürünlere sahip çıkarak onları geleceğe miras bırakmak istediklerini kaydetti. Başkan Böcek, bu hedefe ulaşılmasında büyük katkısı olacağına inandıkları Uluslararası Gastronomi Festivaline ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti.

PANELLER YARIŞMALAR ATÖLYELER

Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelen konukları ağırlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyleyen Muhittin Böcek, “Üç gün boyunca sürecek birinci Uluslararası Food Fest Antalya’da dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Michelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm yazarlarını, kısacası sektörün farklı alanlarındaki profesyonellerini ağırlayacağız. Festival süresince sergiler, duayen şeflerle paneller, söyleşiler, yarışmalar ve daha pek çok renkli etkinlikler düzenleyeceğiz” diye konuştu. 

BAŞKANLARDAN TAM DESTEK

Başkan Muhittin Böcek’in konuşmasından sonra ise Food Fest Antalya İçecek Direktörü Gökmen Sözen, festivalin içeriğini katılımcılara anlattı.  ATSO Başkanı Davut Çetin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Food Fest Antalya Gastronomi Festivali”nin düzenlenmesinden dolayı teşekkür etti. Davut Çetin, turizm kenti Antalya’da gastronominin çok önemli olduğunu Gaziantep, Hatay gibi şehirlerde gördüklerini, ATSO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise bu festivalin geleneksel lokantalar için de çok önemli olduğuna dikkat çekti. 

ATB Başkan Vekili Halil Bülbül de coğrafi ürünlerin çok önemli olduğunu, Antalya ve yerel ekonomiye katkısı olacağını belirtti. Şef Uğur Volkan, Antalyalı biri olarak geç kalınmış ama önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır ise pandemi sonrasında misafirlerin tercihlerinin değiştiğini belirterek, dünyada gastronominin ön plana çıktığını ve gastronomi için seyahat eden misafirlerin arttığını kaydetti.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Turisti şehre çeken önemli etkenlerden biri yeme-içme kültürüdür. Bu festival turistin şehre gelmesi açısından katkı sağlayacaktır” dedi. 

AOSB Başkanı Ali Bahar ise şehre katkı koyacak her türlü organizasyona katkı vermeye hazır olduklarını belirtti. 

TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, Muhittin Başkan’ın destekleriyle başlayan Food Fest Antalya’ya her türlü katkıyı sağlayacaklarını vurguladı. 

AGYİD Başkanı Zeki Özen, pandemi sonrasında Antalya’yı gastronomi şehri yapmak istediklerini söyleyerek, “Muhittin Başkan ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gerçek anlamda uluslararası bir festival olma yolunda ilk adım atıldı” dedi. 

Önem Gök – Manavgat Muz Üreticileri Birliği Başkanı

MANAVGAT MUZ BİRLİĞİ’NDEN DESTEK MESAJI

Birinci Uluslararası Food Fest Antalya’ya bir destek mesajı da Manavgat Muz Birliği‘nden geldi. Başkan Önem Gök , “Başta örtü altı olmak üzere üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğini her geçen yıl arttıran Antalya’mızın bölgeye özgü ürünlerinin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtımı için  büyük bir fırsat” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.