DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

ULUALAN ÖLÜ ALAN OLMASIN

Manavgat’ın Titreyengöl Mevkii’nde bulunan Port River Otel’de düzenlenen basına kapalı toplantıya Manavgat medyasından sadece Avni Gelendost kabul edildi. Gelendost toplantıya dair izlenimlerini yazdı.


Manavgat’ın Titreyengöl Mevkii’nde bulunan Port River Otel’de düzenlenen toplantıya, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ak Partili milletvekilleri İbrahim Aydın, Tuba Vural Çolak, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, siyasi partilerin ilçe başkanları, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, meslek odaları başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Ulualan Platformu üyeleri bu toplantıda tam kadro olarak yer aldı..
Gazeteci olarak anlayamadığım konuların başında basın mensuplarının neden toplantıya dahil edilmediği idi..Birkaç yetkili ile görüşmeme rağmen sonuç alamadım,bırakın sonuç almayı gazeteci kardeşlerim sıcağın altında maalesef kapıda bekletildiler,hiç olmazsa lobide serinlemeli idiler diye düşünenlerdenim..
Dış İşleri bakanımız konuştu,vali,Antalya Ak Parti Milletvekilleri İbrahim Aydın ve Tuba Vural Çokal konuşmalarında Ulualan’dan söz etmediler..
Ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy çıktı sahneye dersine iyi çalışmış akademisyen edası ile konuşmasında sürekli Belediye’yi suçlar nitelikte plan üzerinde geniş ve detaylı ifade kullanarak sanki bu planı kendileri yapmamış gibi belediye’yi suçladı..
Benim düşünceme göre salondakileri algı operasyonu ile oyalamak ve topu Belediye’ye atmaktı amaç..
Ama öyle olmadı,Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen bakana oranla dersine daha çok çalışmış ve kendine güvenen Manavgat sevdalısı yüreği ile çıktı kürsüye..
Bakanın slaytlarını çürütürcesine öyle bir hazırlıklı gelmişti ki ifade etmek mümkün değil.
Sözen aldı sazı eline iddiaları tek tek çürüttü..
Burada amacın devleti ve bakanlığı suçlamak olmadığını Manavgat’ın sesine kulak verilmesi gerektiğini anlattı bir bir..
Geçmiş yıllarda Kültür ve Turizm bakanlığının tek muhatabı Manavgat Belediyesi idi.
Yeni kurulan Ulualan platformu ile Manavgat belediyesi daha güçlenmiş bir şekilde katıldı toplantıya.
Yüz bine yakın imzanın toplandığı Ulualan Platformunu gerçek anlamda yabana atmamak gerek.
Hiçbir siyasi ayırım yapılmadan oluşturulan platform çatısında oda başkanları, sivil toplum örgütleri,sendikalar,dernekler,muhtarlar Manavgat için kenetlenmiş birlik ve beraberliği toplantı öncesi çoktan sağlamıştı.
Bakanlar belki de karşılarında böylesine güçlü bir örgüt bulacaklarını beklemiyorlardı..
21 Haziran’daki toplantıyı belki de bunun için ertelemişlerdi “Biz toplantıyı erteleyelim, ikinci toplantıya kadar platform çökebilir” düşüncesinde idiler belki kim bilir.
Şayet öyle düşündü iseler yanıldıklarını Pazar günü gördüler..
Şimdi Kültür ve Turizm bakanlığının Manavgat Belediyesinin dışında muhatap sayısı yükseldi..Ulualan Platformunun arkasında halkın imzaları da var..Bundan sonraki gelişmelerde ve plan tadilatında bakanlık tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurmalı..
Ulualan’ın ölü alan olmasına göz yummamalıdır.
Haydi, kalın sağlıcakla.
Her şey yüreğinize göre olsun..

ARA REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.