DOLAR 34,2371
EURO 37,3072
ALTIN 2.928,63
BIST 8.860,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 28°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 27°C
Cum 26°C
Cts 26°C

TUYED Başkanı Haluk Özsevim: “12 Ay Turizm, Sorunların Büyük Kısmını Çözecektir”

ARA REKLAM ALANI

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı A. Haluk Özsevim, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda turizmin önemine vurgu yaptı. Özsevim, turizmin yalnızca ekonomik bir faaliyet değil, hoşgörünün ve kültürel etkileşimin de en önemli temsilcilerinden biri olduğunu belirtti.

Özsevim, açıklamasında pandemi sonrası turizmin dünya ekonomisi için ne denli kritik bir sektör olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade ederek, turizmin korunması ve geliştirilmesi için özel kanunlar gerektiğine dikkat çekti. “Türkiye’nin turizm potansiyelini en verimli şekilde kullanmak için bu sektörün çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması gerektiğini yıllardır söylüyoruz” diyen Özsevim, bu adımların atılmasıyla birçok sorunun çözülebileceğini belirtti.

Master Plan ve Devlet Politikası İhtiyacı

Turizmin uzun vadeli bir devlet politikasıyla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Özsevim, “Bugün her destinasyon kendi çabasıyla ayakta durmaya çalışıyor. Bu da plansız büyümenin getirdiği kronik sorunları doğuruyor. Yıllardır konuştuğumuz master planın ne kadar önemli olduğunu bugün daha net görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin jeopolitik zorluklara rağmen turizmde önemli bir başarı yakaladığını ifade eden Özsevim, bu başarının ardında turizmcilerin özverili çalışmalarının yattığını belirtti. “Turizmcilerimizin yalnız bırakılmaması, gerekli teşvik ve kanunlarla desteklenmesi gerekiyor” diyen Özsevim, turizmin 56 alt sektörü destekleyen dev bir ekonomi olduğunu ve bu yönüyle Türkiye’nin gerçek anlamda “petrolü” olduğunu sözlerine ekledi.

“Turizmi Önce Kendi Halkımız İçin Yapmalıyız”

Kontrolsüz turizmin bölgeler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çeken Özsevim, turizmin kurallar çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Özsevim, turizmi çeşitlendirmek için kamunun yaptığı çalışmaların takdirle karşılandığını belirterek, gece müzeciliği, Kültür Yolu projeleri ve arkeoloji alanındaki girişimlerin bu anlamda başarılı olduğunu ifade etti. Ancak, yerel halkın turizme katılması ve bölgelerin kalkınması için daha geniş kapsamlı bir seferberlik ve eğitim programına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Son olarak Özsevim, turizmin sürdürülebilir gelişimi için tanıtımın yanı sıra araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin de önemini vurguladı ve TUYED olarak bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Özsevim, Dünya Turizm Günü’nü kutladı..

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.