DOLAR 32,5995
EURO 34,7919
ALTIN 2.496,49
BIST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Turizmde Çeşitlilik Şart

Burak Tonbul: “Turizmi çeşitlendirmek için spor turizmine daha fazla önem vermeliyiz”

Türkiye’de spor turizmi gelişimine devam ederken bu gelişimde özel sektörün katkısı tartışılamaz boyutlarda. Özellikle sporculara ve spor organizasyonlarına sponsorluk anlamında destek veren turizm markaları, verdikleri bu destekle spor turizminde önemli bir rol oynuyor.

ARA REKLAM ALANI
Burak Tonbul – Touristica ve Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı

‘Daha iyi bir noktada olabiliriz’

Spor organizasyonlarına verdikleri destekle dikkat çeken Touristica ve Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, spora, sporculara ve spor organizasyonlarına verilen her desteğin, spor turizmine büyük katkı sağladığını belirterek, “Spora verilen destek sayesinde Türkiye ve Antalya, spor turizminde biraz yavaş olsa da iyi bir gelişim içinde. Aslına bakacak olursanız spor turizminde çok daha iyi bir noktada olabiliriz” dedi.


Turizmde çeşitlilik şart

Burak Tonbul, spor turizminin Türkiye ve Antalya için hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi. Tonbul: “Türk turizmcileri olarak turizmi çeşitlendirmek için büyük çaba harcıyoruz. Turizmin yıl geneline yayılması için turizm çeşitliliğini sağlamanız gerekiyor. Bunun için de spor turizmi çok önemli bir potansiyel. Ülkemiz birçok spor dalı için müsait bir ortam sunuyor. Son yıllarda da spor turizmi daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Bu noktada daha fazla destek ile spor turizmini olduğu noktadan daha iyi bir yere getirebiliriz” şeklinde konuştu.

‘Pastadan daha fazla pay almak elimizde’

Spor organizasyonlarının tanıtım ve imaj olarak yapıldıkları bölgeye büyük katkı sunduğunu hatırlatan Tonbul, “Örneğin Tour of Antalya ve farklı bisiklet yarışları sayesinde bisiklet takımları ve bireysel bisiklet sporcuları kamp yapmak için Antalya’yı tercih etmeye başladılar. İlerleyen yıllarda Antalya bisiklet turizminde daha da ön plana çıkacaktır. Farklı spor dallarına verilecek destekle Antalya’daki branş çeşitliliğini de artırabiliriz. Touristica, Diana Travel ve Paloma Otelleri olarak spor organizasyonlarını çok önemsiyoruz ve destek vermeye devam ediyoruz. Vereceğimiz desteğin bulunduğumuz bölgeye ne kadar katkı yaptığını da bizzat gözlemleyebiliyoruz. Milyarlarca dolarlık spor turizmi pastasından daha fazla pay almak elimizde” diye konuştu.

Burak Tonbul, spor turizminin daha da gelişmesi için turizm markalarının spor organizasyonlarına daha fazla destek vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.