DOLAR 32,3674
EURO 34,9625
ALTIN 2.325,24
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Az Bulutlu
Antalya
22°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 24°C

TURİZM ÇALIŞANLARI YERİNDE AŞILANIYOR

COVID-19 aşı süreci ile ilgili bilgi veren AK Parti Antalya Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Dr. Tuba Vural Çokal, aşı çalışmalarının her aşamasının planlandığını, aşı randevusuna gelemeyecek kişilerin yerlerine bir gün sonraki sıradan vatandaşların çağırılarak aşılandığını söyledi.

Antalya’da COVID-19 aşılamaları ile ilgili son durum hakkında bilgi veren AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Tuba Vural Çokal; “ Antalya’da şu ana kadar 678 binin üzerinde vatandaşımıza aşı yapıldı. Sağlık çalışanlarımızın yüzde 87’si, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 83’ü, 50-64 yaş arası vatandaşlarımızın yüzde 61’i aşılandı. Aşılama süreçleri büyük bir hızla devam ediyor. Turizm çalışanlarımızın aşılamaları da başladı. Süreç, Sağlık Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinesinde devam ediyor” dedi.

ARA REKLAM ALANI

AŞILAR HEBA OLMUYOR

Randevulara gelmeyenler nedeni ile aşıların çöpe gittiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Dr. Tuba Vural Çokal; “Aşılama sürecinin her aşaması planlanıyor. Aşılamalar bu plana göre yapılıyor. Aşı sırası gelen ve randevusu oluşturulan vatandaşımız görevliler tarafından bilgilendiriliyor. Randevu günü de tekrar aranarak hatırlatmalar yapılıyor. Randevusuna gelemeyeceği belirlenen bir kişi olduğunda bir gün sonra randevusu olanlar aranıyor ve aşı için davet ediliyor. Yani bir kişi randevusuna gelmedi diye aşılar heba olmuyor, çöpe gitmiyor. Antalya’da aşı randevusuna gelmeyen kişi sayısı günlük 40-50 kişi civarındadır. Bu kişilerin yerine de bir gün sonra randevusu bulunan vatandaşlarımız davet ediliyor. Aşılama sürecinde vatandaşlarımızın aşı randevularını takip etmeleri ve aşılarını belirtilen zamanda yaptırmaları çok önemli” diye konuştu.

Dr.Tuba Vural Çokal-AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi

TURİZM ÇALIŞANLARI YERİNDE AŞILANIYOR

Biontech aşısında sürenin daha önemli olduğunu kaydeden Milletvekili Tuba Vural Çokal; “Antalya’da Biontech aşıları da vatandaşlarımıza uygulanmaya devam ediliyor. Bu zamana kadar yaklaşık 37 bin doz Biontech aşısı uygulandı. Bu aşıların saklanma prosedürü ve uygulanması biraz farklı. Biontech aşısı kuru buz içinde uygun saklama kaplarında 15 gün saklanabilmektedir. 15 günün sonunda flakonlar sulandırılmamak kaydıyla en fazla 5 gün süresinde +2 ile +8 °C arasında saklanabilir. Aşının uygulanabilmesi için oda ısısında eridikten sonra sulandırılması gerekiyor. Sulandırılan flakon içinde 6 uygulamalık aşı dozu bulunuyor ve bu flakonun 6 saat içinde kullanılması gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız Biontech için randevu alınan ancak çalışma koşulları sebebiyle aşı randevusuna gidemeyen özellikle turizm çalışanları için yerinde aşı uygulaması çalışması planlamıştır.”

EKİPLER EN UZAK YERLEŞİM YERLERİNDE DE AŞILAMA YAPIYORLAR

COVID-19 sürecinin kahramanları sağlık çalışanlarının aşılamalarda da büyük bir özveri ile çalıştıklarını dile getiren Milletvekili Çokal; “Filyasyon ekiplerimiz şehir merkezlerine en uzak yerleşim yerlerine ulaşarak vatandaşlarımızın aşılarını yapıyorlar. Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz kırsal mahallelerimizin muhtarları ile sürekli iletişim halinde. Risk grubuna giren ve sağlık merkezine ulaşımda sorun yaşayan vatandaşlarımız belirleniyor. İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından oluşturulan ekipler bu köylere mobil aşılama için ulaşmakta ve aşı hakkı tanımlanmış vatandaşlarımıza yerinde inaktif COVID-19 aşısı uygulamaktadır. Şu ana kadar özellikle Toroslarda bulunan mahallelerimizde vatandaşlarımızın yüzde 89’u aşılandı” dedi.

DOWN SENDROMLU VATANDAŞLARIMIZ AŞILANIYOR

Dr. Tuba Vural Çokal down sendromlu vatandaşların ve aktif immün yetmezlik tedavisi gören hastaların da aşılanmasının sürdüğünü söyledi. Antalya’da 60 bin 568 kişinin Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalar grubunda yer aldığını ifade eden Milletvekili Çokal bu kişilerin de yüzde 42’sinin aşılamalarının yapıldığını kaydetti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.