DOLAR 32,5467
EURO 34,9817
ALTIN 2.420,36
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 29°C
Pts 27°C

TGA SEÇİMLERİ YAPILDI !

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 2019 yılında kurulan TGA’nın konaklama tesislerini temsilen Türkiye’nin 7 bölgesinden toplam 12 kişi ile yeme-içme-eğlence-deniz tesislerini temsilen de 1 kişi olmak üzere 13 yönetim kurulu üyesinin seçimi yapıldı.

TGA, 18 YÖNETİM KURULUNDAN OLUŞUYOR

Seçimde konaklama tesisleri için Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 3’er üye, Ege Bölgesi’nden 2 üye, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 1’er üye belirlendi.
Toplam 18 yönetim kurulu üyesinden oluşan TGA yönetimine başkanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nden sorumlu Bakan Yardımcısı başkanlık ediyor. Yönetimde Tanıtma Genel Müdürü, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilenler hariç olmak üzere havalimanı ve terminal işletmelerini temsilen en yüksek cirosu olan ilk iki işletme arasından bir kişi olmak üzere 4 kişi seçimsiz yer alıyor.

ARA REKLAM ALANI
Ahmet Özden – TGA Yönetim Kurulu Üyesi

‘KATILIM ORANIMIZ %70’


Akdeniz Bölgesi için aday olarak AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, AKTOB üyesi Ahmet Özden ve ALTİD Yönetim kurulu üyesi Şükrü Cimrin’in yer aldığı seçimler, dün Antalya, Manavgat-Side ve Alanya’da gerçekleştirildi. Seçimlerde konaklama ve yeme içme sektörü temsilcileri oy kullandı. Manavgat Side’de gerçekleştirilen seçimin ardından gazetecilere açıklama yapan Ahmet Özden, Akdeniz Bölgesi’nden 3 adayın yer aldığını belirterek, “Bölgede biz 3 aday bu yarışa katıldık. 3 kişi olduğu için yarış anlamında değil ama katılımın yüksek olması için gayret sarfettik. Konaklama sektöründe oda sayısı fazla olanları da az olanları da hepsinin katılımını sağlamaya çalıştık. Manavgat Side bölgesinde çok ciddi bir katılım oldu. Katılım oranımız yüzde 70’lere yaklaştı” dedi.

‘OTELCİLER SEKTÖRÜNE SAHİP ÇIKTI’


Manavgat Side bölgesinde 392 oy olduğunu bunlardan sadece 6’sının yeme içme, diğerlerini tamamının konaklama sektöründen olduğunu söyleyen Özden, “Katılımın yüksek olması bizim için sevindirici. Pazar günü arkadaşlarımızın işlerini güçlerini bırakıp sektörlerine ve mesleklerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘TGA DAHA İYİ ÇALIŞMALAR YAPACAK’


Türkiye’de TGA benzeri kurumların diğer ülkelerde çok eski olduğunu anlatan Özden, “Bu kurum İspanya’da yüz yıl önce kurulmuş. Avrupa’da çok önceden kurulmuş. Bu konuda biz biraz geç kalmış olmamıza rağmen bakanlığımızın gayretiyle iyi işler yapıyoruz. Özellikle salgın döneminde yapılan çalışmalar, hem ülke hemde bölge turizmi açısından çok önemliydi. TGA’nın bundan sonra da daha iyi çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.