DOLAR 32,3402
EURO 35,1978
ALTIN 2.247,26
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Açık
Antalya
23°C
Açık
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 18°C

TGA NE YAPIYOR ?

Özellikle pandemi sürecinde başlatılan ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’nın tesislerde kusursuz uygulanması ve dünyaya doğru tanıtılması 2022’ye dair beklentilerinin en önemli referans noktası. 2021’de İspanya gibi turizm devinden daha fazla turist çeken Türkiye’nin başarısının altındaki bir diğer faktör ise henüz 2 yaşındaki Turizm Geliştirme Ajansı (TGA). Peki Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtım Ajansı ne yapıyor ?

Turizmin başkent olarak nitelendirilen Antalya 2021 yılında pandemiye rağmen ağırladığı turist sayısıyla yüzleri güldürdü. Bugün sektör temsilcileri 2022 yılına daha umutlu bakıyor.

ARA REKLAM ALANI

TGA ÇOK TARTIŞILDI

Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtım Ajansı (TGA) kurulduğu günden bugüne çok tartışıldı ,Sektör temsilcilerinin TGA’ya yönelik eleştiri oklarının hedefinde kimi zaman toplam cirodan ödedikleri pay kimi zaman ise 15 kişilik yönetim kurulunda yeterli temsil gücüne sahip olamamalarıydı. Bugün o eleştiriler kısmen de olsa canlılığını koruyor. Fakat TGA’nın 2 yılda aldığı yol Türk turizminin önünü açmaya devam ediyor.

TGA YAPTIKLARINI ANLATTI

11.Resort Turizm Kongresinde TGA dünden bugüne Türk Turizminin tanıtımına yönelik neler yaptığını anlattı. Gelişen dünyanın en yeni dijital argümanlarını nasıl kullandığını tek tek rakamlarla ortaya koydu. Sosyal medya platformlarından yazılı ve görsel medyada Türkiye algısını zirvede tutabilmek adına yapay zeka dahil en güncel algoritmaları nasıl kullandığını açıkladı. Bir anlamda kendisine yöneltilen tüm eleştirilere en üst perdeden cevap verdi. TGA bugün Türk turizm destinasyonlarını bütünsel ve bölgesel tanıtmaya devam ediyor. Fakat tesisler daha fazlasını istiyor.

2021 TURİZM RAKAMLARI

Antalya’ya 2021 yılı 30 Aralık itibarıyla toplam 9 milyon 81 bin 502 yabancı turist geldi. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ocak- 30 Aralık 2021 tarihleri arasındaki 12 aylık süreçte, Antalya Havalimanı’na 8 milyon 973 bin 785, Gazipaşa Havalimanı’na 107 bin 717 turist indi. 2020 yılına göre Antalya’ya gelen turist sayısında yüzde 164’lük artış yaşandı. 2019 yılının aynı döneminde 15 milyon 211 bin turist sayısına ulaşan kent, bu yıla göre yüzde 40’a yakın kayıp yaşadı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.