DOLAR 32,5882
EURO 34,7936
ALTIN 2.508,04
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

TAVUKLARIN MOZART KEYFİ

Turizmci Hüseyin Aydoğan 2019 yılında Nashira Otel bünyesinde kurduğu Perma Kültür Bahçesinde harikalar yaratıyor. Günde 4 saat Mozart’ın eserlerini dinlettiği tavukları tüm yıl yumurtluyor. Bahçeye otel misafirleri büyük ilgi gösteriyor.

TAVUKLAR ‘TÜRK MARŞI‘ HAYRANI

Dünyaca ünlü bestecinin eserlerini dinleyen tavukların stresten uzaklaştığını kaydeden Hüseyin Aydoğan ‘Mozart dinleyen tavukların psikolojisi iyi, yumurtaları da daha çok lezzetli’ olduğunu söyledi. Aydoğan, çiftlikteki hayvanların favori parçasının ise dünyaca ünlü bestecinin 11 Numaralı Piyano Sonatı Türk marşı olduğunu kaydetti. ‘Çiftlikteki tüm hayvanlar Türk Marşı çaldığında çok mutlu oluyorlar’ dedi

ARA REKLAM ALANI

AİLELER VE ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Otelde konaklayan misafirlerin ve çocukların perma kültür bahçesine ilgisi havuz ve kaydıraklardan daha fazla. Perma kültür bahçesinin kendileri için sürpriz olduğuna dikkat çeken aileler, çocuklarının hayvanlara olan ilgisinden oldukça memnun. Bahçedeki sebze ve meyveleri dalından yemenin muhteşem bir deneyim olduğunu belirtiyorlar.

AKADEMİSYEN KADRO İLE OLUŞTURULDU

Modern bilgilerle ata bilgilerinin birleştirilerek 2 dönüm arazi üzerinde 2 yılda alınan yol bir hobi bahçesinden çok öte, Çünkü Perma Kültür Bahçesi projesinin altında tam bir akademisyen kadro bulunuyor. Perma Kültür Bahçesi, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Meriç Balcı ve Dr. Engin Derman tarafından projelendirilerek oluşturuldu.

ÜRETİM PLANLAMASINA DİKKAT ÇEKMEK

Perma kültür bahçesi projesiyle otel yönetiminin hedefi misafirlerine sadece organik ürünler sunmak değil. Tarım sektörünün en önemli problemi olarak görülen üretim planlaması noktasında farkındalık oluşturmak. Nashira Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan Perma Kültür Bahçesi projesiyle tarım sektörüne örnek olmak istediklerini kaydetti.

YILDA BİR TON ORGANİK ÜRÜN

Nashira Hotel’in yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda oluşturduğu Perma Kültür Bahçesinde meyve ve sebzenin yanı sıra onlarca farklı kümes hayvanı bulunuyor. Bahçede hiçbir kimyasal ürün kullanılmadan yılda bir ton organik ürün elde ediliyor. Ürünler otel misafirlerine sunuluyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.