DOLAR 35,1981
EURO 36,7471
ALTIN 2.968,65
BIST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 14°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 14°C
Çar 13°C
Per 14°C

TARIMSAL İLAÇLAMADA DRONE DÖNEMİ

Manavgat Ziraat Odası tarımsal ilaçlamada Drone dönemini başlattı. Başkan Rasim Metin çiftçinin girdi maliyetlerini en aza indirmek amacıyla Drone teknolojisini üreticilerin hizmetine sunduklarını kaydetti.

İLK MANAVGAT’TA BAŞLADI

Birçok alanda kullanılmaya başlanan drone’lar artık çiftçiler tarafından tarımsal ilaçlamada da kullanılmaya başladı. Manavgat Ziraat Odası Antalya’da drone teknolojisini  tarım sektörüyle buluşturan ilk oda oldu. Drone’la ilaçlama için şeçilen karpuz tarlasında uygulama yapılarak üreticilere tanıtıldı.

ARA REKLAM ALANI
Rasim Metin -Manavgat Ziraat Odası başkanı

BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR

Günümüz teknolojileriyle  üreticilerimizi buluşturmak istediklerini belirten Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin Drone’la ilaçlamanın üreticiye sağladığı faydaları anlattı. Başkan Metin: “Bölgemiz daha çok turizm bölgesi olarak tanınsa da aslında tam bir tarım bölgesi.Hatta  tarımın turizmin önüne geçtiğini dahi söyleyebilirim. Manavgat Ziraat Odası olarak drone teknolojisini ilçemize getirebilmek amacıyla bir takım araştırmalar yaptık. Firmalarla görüştük ve kentimize davet ettik. İlk denememizi yapıyoruz. Üreticimize sağlayacağı faydaları bizzat test ediyoruz. Çok güzel bir çalışma oldu.

10 DÖNÜME  LİTRE İLAÇ

Normalde 10 dönüm alanı 600 litre ilaçlama makinasıyla atarken drone sayesinde 10 dönüm için 10 litre ilaç kullanıyoruz. Bu büyük bir avantaj. Drone teknolojisinin avantajları bununla da sınırlı değil. İşçiden, yakıttan tasarruf sağlıyoruz. Üstelik drone tarlada ayak basmadık yer bırakmazken bilgisayar sitemi sayesinde üst üste ilaçlamanın da önüne geçiyor. İnsan sağlığı açısından da oldukça faydalı. Geçmişte ilaçlama uygulamalarında zehirlenme durumları oluşuyordu. Bugün ise 200-300 metre uzaktan dronu kontrol edebiliyor ve ilaca maruz kalmıyoruz. Deneme uygulamasının olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu düşünüyorum. En kıs sürede bu teknolojiyi çiftçilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz.

Mehmet Şeker-Çiftçi

DAHA MODERN BİR TARIM

Bölgemizde tarım çok önemli ve tarım sektörümüzün  daha modern hale gelmesi için Manavgat Ziraat Odası olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz.Sektörümüzü  teknolojinin nimetleriyle buluşturarak üreticimizin hem girdi maliyetlerini en aza indirmeyi hem de üretimde kolaylık sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.