DOLAR 34,1892
EURO 37,0932
ALTIN 2.979,31
BIST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Side’de ‘Gece Müzeciliği’ meyvelerini vermeye başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti’nde incelemede bulundu. Bakan Ersoy, “Geleceğe Miras Projesi’nin ana kapsamlarından birisi de otellere hapsolmuş olan turistlerin otel dışına çıkması için vesile oluşturmak” dedi.

ARA REKLAM ALANI

BAKAN ERSOY, SİDE ANTİK KENTİ’NDE

Kazı Başkanı Prof. Dr. Feriştah Alanyalı’dan kazı ve restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi alan Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Geleceğe Miras Projesi’nin ilk ayaklarından birisinin Side Antik Kenti olduğunu söyledi.

Antik kentte yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğine dikkati çeken Ersoy, ören yerinin 4 yılda kazılmamış birçok yerini kazdıklarını, restorasyon ve koruma alanlarıyla destekleyerek şehrin ziyaretçiyle birleşmesini sağladıklarını vurguladı. Side gibi şehir merkezine yakın antik kentlere ayrı bir önem verdiklerine işaret eden Ersoy, “Geleceğe Miras Projesi’nin ana kapsamlarından birisi de otellere hapsolmuş olan turistlerin otel dışına çıkması için vesile oluşturmak. Antalya gibi yaz sıcaklığının yoğun olduğu noktalarda gün batımından sonra da ziyaretçilerin ören yerlerini gezmesini, şehre, çarşıya inmesini sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda projeyi gece müzeciliği konseptiyle birleştirdik.” diye konuştu.

AKAY; SİDE UYKUSUZ BİR KENT OLDU

2024 yılında hayata geçen gece müzeciliği sayesinde otel misafirlerinin akşamları daha çok dışarıda zaman geçirdiğini belirten Side Square Hotel Genel Müdürü Okan Akay, “Önceki yıllarda daha çok otelde kalmayı tercih eden misafirlerimiz bu sene genellikle  akşam yemeğinin ardından Side ye gezmeye gidiyorlar. Saat 24 gibi hatta daha geç dönenler oluyor. Tarihi yerleri gezdiklerini ve çok beğendiklerini anlatıyorlar. Gece müzeciliği misafiri otelden dışarı çıkarmayı başardı diyebilirim. Misafirlerin bu kenti tanımaları açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Gündüzleri  bunaltıcı sıcakta dışarı çıkmak ve gezmek oldukça zor. Akşamın serinliğinde Side’nin güzelliklerini görebilmek gerçekten muhteşem.  Side bugün uykusuz bir şehir haline geldi. Misafirlerimiz Side‘nin güzelliklerini 24 saat tanıma fırsatı buluyor.  Gece Müzeciliği projesi sayesinde her geçen gün yeni tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartıldığına şahit oluyoruz.  Daha önce hiç misafir ağırlamadığımız farklı coğrafyalardan misafirler tesisimize gelmeye başladı. Herşey Dahil hizmet veren bir tesiste misafirin otelden dışarı çıkıp gezmesi tesis için özellikle maliyetlerin düşmesi noktasında büyük avantaj sağlıyor. Otelden dışarı çıkan misafirlerin turizm esnafına da fayda sağladığını düşünüyorum. Deniz güneş, kum üçgeninde Side çok değerli bir destinasyon,  fakat  bu projeyle en önemli zenginliğimizin tarihi eserlerimiz olduğunu bir kez daha anlamış olduk” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.