DOLAR 32,5032
EURO 34,9839
ALTIN 2.430,21
BIST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Rasim Metin Tarım Bakanına Sorunları Aktardı

4 Mart 2022 de Göreve geldi, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi Türkiye’nin tarım yolculuğuna dünyayı besleyen Antalya’dan başladı. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin bakana üreticilerimizin sorunlarını aktardı.

Vahit Kirişçi Antalya’da

Çiçeği burnunda bakanın ilk ziyareti Antalya valiliği oldu. Bu ülkenin eli öpülesi cefakar üreticilerine ilk mesajını ise Ak parti il başkanlığı ziyaretinde verdi. ‘Sen üret yeter’ dedi.

ARA REKLAM ALANI

Bakan Kirişçi Sorunları Dinledi

Bakan Kirişçi MHP il başkanlığı ziyaretinin ardından Tarım sektörü temsilcileriyle buluştu . Pandemiye rağmen üretmeye devam eden üreticilere şükranlarını sundu. Antalya için özel bir de parantez açtı. Bakan Kirişçi sektörün sorunlarını bizzat dinledi.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, 7 madde de topladığı sorunları tek tek anlattı.

  • 1. Kırsal kalkınma programları kapsamında ekipman desteklerinin bir an önce açıklanması,
  • 2. Kapalı devre sulama sisteminin bir an önce tamamlanması,
  • 3. İntikali yapılamayan halen ekilen tarım arazilerinin ÇKS’sinin yapılması,
  • 4. Manavgat’ımıza bir an önce soğuk hava depolarının kurulması,
  • 5. Altın susamımız ve yer fıstığımızın havza bazlı destekleme kapsamına alınması,
  • 6. Üreticilerimizin en önemli girdi maliyetlerini oluşturan mazot, elektrik, gübre ve ilaç fiyatlarının düşürülmesi,
  • 7. Örtü altı muz üretiminde üretim planlaması yapılması, muzda ithalatın yasaklanması,

‘Daha İyisi Yok’

Bakan Kirişçi, Başkan Metin’in aktardığı sorunları not aldı. ‘Gereken yapılacak’ dedi. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi sektör temsilcileri toplantısının ardından tarlaya geçti. Aksu da seraya girdi domates biber topladı. Türkiye’nin 30 Milyar dolara dayanan tarımsal ihracatının 363 milyon 290 bin dolarını oluşturan domates için , ‘daha iyisi yok’ dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.