DOLAR 32,5696
EURO 34,9113
ALTIN 2.423,36
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 30°C

RASİM METİN :ÇİFTÇİ BİTECEK!

ANTALYADAILYNEWS

A+
A-

Türkiye’nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden Antalya’nın Manavgat içesinde fiyatların çok düşük seyretmesi üreticiyi isyan ettirdi. Manavgat Toptancı halinde bir araya gelen üretici ve komisyoncuların yanında Manavgat Ziraat odası başkanı Rasim Metin vardı.

ARA REKLAM ALANI

ÇİFTÇİNİN UMUDU KALMAYACAK

60 kuruş maliyeti olan karpuzun kilosunun 30-35 kuruştan dahi satılamadığını kaydeden Başkan Rasim Metin,  “60, 70 kuruş maliyeti olan karpuzu çiftçi 30 kuruşa satarsa bu çiftçinin seneye umudu da kalmayacak , Çiftçi bitecek” dedi.

BAŞKAN METİN ULUSAL BASINA SESLENDİ

Manavgat Ziraat Odası başkanı Rasim Metin’in hedefinde ulusal basında vardı. “ Çiftçinin malı biraz para ettiği zaman haber yapanlar para etmediği zaman neden sesleri çıkmıyor?” diye sordu.

Manavgat MZO Başkanı Rasim Metin’in Açıklamalarının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Manavgat’ta 5bin500 dönüm kavun-karpuz ekiminin yapıldığını kaydetti..Şu an görüyoruz ki karpuz 30-35 kuruşa para etmiyor, satılmıyor.

Geçen yıl 45-50 kuruş olan karpuz şu an 30 kuruşa satılmıyor. Ulusal basına seslenmek istiyorum. Ulusal basın karpuz 1 liraya 3 liraya 4 liraya satılırken İstanbul’da satılırken haykırıyordu, çırpınıyordu. Domates halden 1,5 liraya 2 liraya, 3 liraya halden çiftçiden alınıp İstanbul’da 5 liraya 6 liraya satılırken Ulusal basın Türkiye’de enflasyonu çiftçinin malına ayarlamaya çiftçinin sebzesinden meyvesinden ayarlama babında her gün haber yapıyordu.

Ama şu an 30 kuruşa 25 kuruşa çiftçinin karpuzu kalkmıyor.60-65 kuruşa 70 kuruşa çiftçinin kavunu kalkmıyor. Kavun geçen sene 1,5 liradan aşağı değildi bu günlerde ama ulusal basından hiçbir haber izleyemiyoruz. Niye bu kadar duyarsız kalıyor bu ulusal basın? Çiftçinin malı biraz para ettiği zaman haber yapıyor ses getiriyor. Ama para etmediği zamanda hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Ezilen çiftçi oluyor. Bu halk bunu hak ediyor mu? Bu çiftçi bunu hak ediyor mu?

Çiftçimiz karpuz fidesini 2,60 kuruşa 2,70 kuruşa alıyor. Bu vatandaş bunun içinden nasıl çıkacak şu anda 60,70 kuruş bunun maliyeti var.60, 70 kuruş maliyeti olan karpuzu çiftçi 30 kuruşa satarsa bu çiftçinin yeni seneye umudu da kalmayacak. Çiftçi bitecektir. Çiftçi üretmedikçe bu ülke kalkınamaz. Bu çiftçi girdi maliyetleri olan gübrede ilaçta ve mazotta desteklenmelidir.”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.