DOLAR 32,5608
EURO 34,8287
ALTIN 2.417,33
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 28°C
Az Bulutlu
Antalya
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 29°C

‘Altın Susam’ değerini bulacak!

Maliyetinin düşük, hasadı ise oldukça zahmetli olan Manavgat’ın altın susamı bu yıl üreticisinin yüzünü güldürecek. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin hasat mevsimiyle birlikte Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ( ANTBİRLİK) ‘ in üreticinin susamı ve yer fıstığına talip olacağını duyurdu.

A+
A-

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve  Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp , Serik Ziraat Odası Başkanı aynı zamanda Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Yavuz’un ev sahipliğinde bir araya geldi. Üçlü zirveden susam ve yer fıstığı üreticisine müjde çıktı.

ARA REKLAM ALANI

Antbirlik Susam ve Yer Fıstığı Alacak

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin: “Üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda bölgemizin yer fıstığı ve susamının değerinde satılabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugün Antbirlik’te Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ile birlikte Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz başkanlığında bir araya gelerek konuyu masaya yatırdık. Toplantı neticesinde üreticimizin ürünlerinin değerinde satılabilmesi noktasında ortak bir karara vardık. Bu yıl hasat mevsiminden itibaren Antbirlik, üreticimizin susamını ve yer fıstığını almaya başlayacak.” dedi.

Yüksek Fiyat,Ekim Alanlarını arttırdı

Düne kadar susam ve yer fıstığında fiyatları birkaç tüccarın insafının belirlediğini kaydeden Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin bundan böyle piyasayı üreticin kooperatifi Antbirlik’in belirleyeceğini kaydetti. Başkan Metin: “Geçtiğimiz yıllarda özellikle susam fiyatları 8 TL ile 9,5 TL arasında alıcı buluyordu. Birçok üreticimiz banka borçlarından dolayı bu fiyatlara ürünlerini vermek zorunda kaldı.  2019 yılı itibarı ile Tarım Kredi Kooperatifiyle birlikte Manavgat Ziraat Odası olarak bizler devreye girerek fiyatların yükselmesini sağladık. Geçen yıl susam fiyatları 15,5 TL ile 16 TL ye kadar yükseldi. Yükselen fiyat üreticimizi motive etti. Bu sene susam ve yer fıstığı ekim alanları daha fazlalaştı. İnşallah bu sene den itibaren Antbirlik’in devreye girmesiyle başta Manavgat’ımızın altın susamı ve yer fıstığı pazarda hak ettiği değeri fazlasıyla bulacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Piyasa Koşullarının Üzerinde Alım Yapacak

Antbirlik’in piyasa şartlarının ve tüccarların fiyatlarının üzerinde alım yapacağının altını çizen Rasim Metin.”Antbirlik nasıl buğday ve mısır silajını alarak üreticinin ürünlerini değerlendiriyorsa bundan böyle yer fıstığı ve susamını da alacak. Antbirlik’in açacağı yeni Pazar üreticimizin malının değerinde karşılık bulmasını ve çiftçimizin kazançlı çıkmasını sağlayacak” dedi.

Antalya Video Haber Merkezi

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.