DOLAR 32,5104
EURO 34,9876
ALTIN 2.436,44
BIST 9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Rahvan Atlar Side’de Koşacak !

3 yıllık hasret bitiyor. Büyük yarış için nefesler tutuldu geri sayım başladı. Manavgat Side Rahvan Atları Yarışması, 9 Ekim Pazar günü Side’de koşulacak . Toplamda 117 bin lira para ödülü dağıtılacak.

ARA REKLAM ALANI

9 EKİM PAZAR -SİDE BÜYÜK PLAJ

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Manavgat Side Rahvan Atları Derneği ve Manavgat Belediyesi iş birliğinde bu yıl 11’inci kez düzenlenecek olan Manavgat Side Rahvan Atları Yarışları, 9 Ekim Pazar günü Side Büyük Plajı’nda hazırlanan parkurda yapılacak.

Hasan Delikkulak – Manavgat Side Rahvan Atları Derneği Başkanı

YOĞUN KATILIM OLACAK

Bu yıl düzenlenecek yarışta toplam 117 bin lira ödülün dağıtılacağını belirten Manavgat Side Rahvan Atları Derneği Başkanı Hasan Delikkulak, “Bu sene Rahvan atlarına çok ilgi bekliyoruz. Beklediğimizin üzerinde bir katılım olacak. Hem at sayısı, yarışmacı sayısı açısından hem de seyirci açısından çok büyük beklenti içerisindeyiz. Tahminlerimize göre 70-80 arasında bekliyoruz, üzerinde de olabilir. Tüm halkımızı pazar günü yarışlara davet ediyoruz.” diye konuştu.

Şükrü Sözen – Manavgat Belediye Başkanı

117 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ

9 kategoride 80 atın kıyasıya mücadelesine sahne olacak yarışlarda toplam 117 bin lira ödül dağıtılacak. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Manavgat Side Rahvan Atları Derneğince düzenlenen yarışlara en büyük desteği Manavgat Belediyesi veriyor. Başkan Sözen; “Geleneksel bir spor olan atçılığı benimseyen, hala o yapıyı taşıyan güzel insanlar, arkadaşlarımız var. Ben bu kültürü devam ettirdikleri için kutluyorum. Böyle güzel bir aktiviteye biz de destek oluyoruz, içinde bulunmaya çalışıyoruz. Ben de uzun yıllar at bindim, kültürünü yaşayan insanlardan bir tanesiyim.” dedi.

Bayram Ali Yüksel – Yapıpen Group Yön. Kur. Bşk

İŞ DÜNYASINDAN BÜYÜK DESTEK

Ata sporunun yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı yarışlara kentin iş dünyası dün olduğu gibi bugünde sahip çıkıyor. Yapıpen Group Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yüksel; “Ata sporunun yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına destek olmak bizler için gurur verici. Organizasyonu düzenleyenlere çok teşekkür ediyoruz.”

Türkiye’de geniş bir hayran ve izleyici kitlesine sahip olan Rahvan At Yarışları, Pandemi nedeniyle son iki yıldır yapılamamıştı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.