DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

‘Rahmetli Boztaş’ın hayallerini suya attınız’

Duayen gazeteci H.Avni Gelendost Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Özlenen Özkan’a Açık Mektup’ yazdı. Gelendost, Özkan ’nın Manavgat Üniversitesinin kurulmasını istemediğini belirterek “Manavgat’ı hiçe saydınız. Rahmetli Boztaş’ın hayallerini suya attınız. Başta Dışişleri bakanı kardeşimiz Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözünü çöpe attınız.” diye yüklendi

Usta gazetecinin Akdeniz Haber gazetesinde yayınlanan köşe yazısı:

ARA REKLAM ALANI

Saygıdeğer Rektörüm Özlenen hanımefendi,ne kadar özlenip te ya da özlendirilerek o mevkiye nasıl geldiğiniz beni çok ilgilendirmiyor. 27 yıldır Manavgat’ta 53 yıldır yerel basında mücadele eden bir kişi olarak Manavgat’ı yok saymanız benimle birlikte tüm Manavgat kamuoyunu ilgilendiriyor, bu nedenle size bu mektubu yazmak zorunda hissettim kendimi.

Her ne kadar Manavgat doğumlu olmasam da, Manavgat doğumlu iki evlat sahibi olmakla birlikte, Manavgat’ta karnını doyuran bir gazeteci olarak 2020 yılında rahmetli Matso başkanı Ahmet Boztaş ve beraberindeki heyet sizi ziyaret ettiğinde, ne yazık ki üzüntüyle söylememiz gereken bir söyleme tarihi imza atmış olmanız Manavgat’ta büyük bir infiale sebep olmuştu.

Dönemin Matso Başkanı rahmetli Boztaş “Fakülte inşaatları hızla devam ediyor, heyecanla Manavgat halkı yeni üniversite bekliyor sayın rektörüm” dediğinde sizin cevabınız “Manavgat’a üniversite gereksiz bir yatırım..Ben bu konuda olumsuz düşünüyorum” cevabını vererek ülke genelinde 50 ilin üstünde birçok ilden daha çok ekonomik girdisi olan ülke turizmine büyük katkı sağlayan Manavgat’ı bir kalemde silmiştiniz Sayın Özlenen hanımefendi..

Biz Manavgat halkı olarak Profesör Özlenen hanımın beklenen hanım olduğuna inanarak Üniversite yolunda bize büyük katkılar sunacağınıza inanmıştık..

Ne yazık ki inancımızı boşa çıkardınız..

Manavgat’ı hiçe saydınız..

Rahmetli Boztaş’ın hayallerini suya attınız..

Başta Dışişleri bakanı kardeşimiz Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözünü çöpe attınız.

Manavgat’ın önünü hangi gerekçe ve düşüncelerle,ya da siyasi talimatlarla kesmiş olduğunuzu bilemem..

Bildiğim tek gerçek rahmetli Boztaş’ın bu düşüncelere verdiği yanıttır önemli olan..

Ne demişti Boztaş ; “Ben bu üniversiteyi bu ilçeye getireceğim, öyle ya da böyle getireceğim, eğer devlet üniversitesi olmazsa ilçede bulunan tüm iş adamlarını, otelcileri, belediye başkanı Sözen’i, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini tek tek ziyaret edeceğim, gerekirse Konya Ticaret odasının yaptırdığı gibi MATSO öncülüğünde ilçeye bir vakıf üniversitesi kurulmasını sağlayacağım” demişti.

Bu söylemleri  hatırlamanız gerekir Özlenen hocam..

Manavgat’a özür borcunuz var bilesiniz..

Ahmet Boztaş hak’ka yürüdü bu iş bitti diye düşünmeyin bu kent’te binlerce “AHMAT” var,hepsinin yüreği Manavgat için atar..

Siz her ne kadar “Manavgat’a üniversite gereksiz” deseniz de bu kent Manavgat üniversitesini kuracak güçtedir.

Manavgat’ı,Manavgat’lıyı en iyi bilen bürokratlardan biri şu anda sizin danışmanınız,Manavgat’ı ona sorun bir çırpıda anlatıversin..

Evet Rektörüm…

Manavgat’a özür borcu ile birlikte en kısa zamanda rahmetli Ahmet Boztaş’ın mezarını ziyaret ederek  helallik ve Fatiha okumanızı bekliyorum..

Yoksa hiç birimizin hakkı helal olmayacak bilesiniz.

Kendinizi ÖZLENEN olarak idame ettiriniz..

ÖZLENMEYEN sıfatı size yakışmaz..

Oturduğunuz koltuk emanet, fakat Manavgat asırlar boyu kalıcı olarak yaşayacaktır.

Saygılarımla.

Haydi, kalın sağlıcakla.

Her şey yüreğinize göre olsun..”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.