DOLAR 32,5732
EURO 34,7825
ALTIN 2.509,19
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Otellerde e-Adisyon Dönemi

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ( İSMMMO) Eğitim Müdürü İnci Şalcı otellerde e-Adisyon döneminin yaklaştığını söyledi. Şalcı: é E-adisyon uygulaması geldiğinde kişiler tek tek alkollerini, yaptıkları servisleri mecburen işlemek zorundalar. Çünkü stok sayımını oradan takip edecek gelir idaresi” dedi.

Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(MASMO) e-uygulamalarda güncel değişiklikler konulu eğitim semineri gerçekleştirdi.Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’ nde gerçekleştirilen seminere  MASMO meslek mensupları, ile  Ticaret Meslek Lisesi muhasebecilik bölümünde eğitim gören öğrenciler  ve eğitimciler katıldı.

ARA REKLAM ALANI
Nezih Özgenç- MASMO Başkanı

‘YAŞAMIMIZI SÜRDÜRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

Seminerin açılış konuşmasında meslek mensuplarına seslenen MASMO Başkanı Nezih Özgenç yayınlanan asgari ücret tarifesiyle yaşamımızı sürdürmemiz mümkün değil dedi. Meslektaşlarına Manavgat için odanın yayınladığı yeni tarifeye uyun, mükelleflerinizle sözleşme yapın çağrısında bulundu.

 ‘SÖZLEŞME YAPIN, YENİ TARİFEYE UYUN’

Nezih Özgen: “Hayat şartlarının he geçen gün ağırlaştığı, enflasyonun yüzde yüzlere vurduğu bir süreçte  bizler yayınlanan asgari ücret tarifesiyle yaşamımızı sürdürmemiz mümkün değil.  Bu bağlamda geçen ay yapmış olduğumuz odamızın danışma kurulu ve genişletilmiş üye toplantımızda Manavgat ilçemizde uygulayacağımız öneriler ile tavsiye niteliğindeki asgari ücret tarifemizi sizlerle paylaştık. Tüm meslektaşlarımın ortak kararla aldığımız bu tarifeye uymasını önemle rica ediyorum. Mükelleflerimizle sözleşmelerimizi mutlaka yapmamız gerekiyor. Çünkü sözleşmeler bizim olmazsa olmazımız ve ana sigortamız” şeklinde konuştu.

MASMO Başkanı Özgenç Muhasebecilik mesleğinin geleceğine dair yol haritası ve yönünü de gösterdi.

MASMO olarak eğitimlere büyük önem verdiklerini aktaran MASMO Başkanı yeni eğitim programları hakkında da açıklamalarda bulundu.

‘E DÖNÜŞÜMLERİ LEHİMİZE ÇEVİRMELİYİZ’

Kooperatiflerin denetiminin mesleğe yeni bir alan açtığını kaydeden başkan Özgenç  E dönüşümleri lehimize çevirmemiz gerekiyor dedi. Özgenç: “Kooperatiflerin denetimi 40 Binin üzerinde bir mükellefi kapsıyor.  Bu bizler için bir avantaj. E dönüşümleri kendi lehimize çevirmeliyiz” dedi.

Seminerde, İSMMMO Eğitim Müdürü İnci Şalcı katılımcılara e-uygulamalarda güncel değişiklikleri detaylı bir şekilde anlattı. Katılımcıların sorularını yanıtladı. Şalcı, ,turizmin başkentinde özellikle otellerin restoranlarında dışarıdan kabul edilen müşteriler için masaya açılan adisyon döneminin çok yakında sona ereceğini söyledi.

İnci Şalcı – Eğitim Müdürü (İSMMMO)

E-ADİSYON DÖNEMİ GELİYOR

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ( İSMMMO) Eğitim Müdürü İnci Şalcı; “Konaklama hizmeti veren işletmeler oteller butik teller restoranlarında ve lokantalarında dışarıdan da müşteri kabul ediyorlar. Muhtemelen bu mükelleflerde kısa bir zaman içerisinde e- adisyon sistemine geçebilirler. Şimdiden bu sistemle ilgili uygulama kılavuzunu okumanızda fayda var. Çünkü çok önemli bir uygulama e-adisyon uygulaması. Masalara servis yapıldığında bize adisyon bırakıyorlar. Bu sistem artık kalkacak bu uygulama hayatımıza girdiğinde. Elektronik ortamda tabletler üzerinden siparişler alınacak. Her bir adisyon uygulamasının ayrı bir seri numarası olacak. Eğer siz Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKÇ) üzerinden fiş düzenliyorsanız, e- adisyonlar ÖKÇ’leri bağlıyorlar. Vergi mükellefi olmayana e-arşiv düzenlemek için e- adisyonla e- arşiv fatura sistemi birbirine bağlanacak. E-adisyonla e- fatura mükellefine düzenlenecek olan fatura sistemi birbirine bağlanacak. E-adisyon uygulaması geldiğinde kişiler tek tek alkollerini, yaptıkları servisleri mecburen oradan işlemek zorundalar. Çünkü stok sayımını oradan takip edecek gelir idaresi. Adisyon üzerinden üretilen hizmet doğrudan e- arşive bağlanacak faturalar düzenlenecek muhataba elektronik posta yoluyla gönderilecek. Veya ÖKÇ’ye bağlanacak ÖKÇ üzerinden ilgili belge süreç içerisinde yine ilgili mükellefe gönderilmiş olacak” dedi.

MASMO’YA TEŞEKKÜR

Meslek mensuplarını konusunun uzmanlarıyla en güncel bilgilerle donatan MASMO’nun eğitim seminerleri mesleğe adım atmaya hazırlanan adaylar ve eğitimcilere de büyük fayda sağlıyor. Manavgat Ticaret Lisesi öğrenci ve öğretmenleri MASMO ya düzenlenen eğitim semineri için teşekkür etti.

MASMO’DAN BAŞKAN SÖZEN VE ŞALCI’ YA TEŞEKKÜR

Seminerin sonunda Atatürk Kültür Merkezini Manavgat’a kazandırdığı için Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür eden Başkan Özgenç,  İSMMMO Eğitim Müdürü İnci Şalcı’ya da plaket vererek teşekkürlerini sundu.  E-uygulamalarda güncel değişiklikler konulu yüz yüze eğitim semineri toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.