DOLAR 32,5882
EURO 34,7936
ALTIN 2.508,04
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

OBEZİTE GERÇEKTEN BİR HASTALIK

ANTALYADAILYNEWS

Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor.Peki obezite gerçekten bir hastalık mı? Riskleri neler? Nasıl tedavi edilmeli ? Özel Akdeniz Şifa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Kayhan, Obezite konusunda bilgilendirdi.

ARA REKLAM ALANI

ANİ ÖLÜM SEBEBİ OLARAK GÖRÜLEBİLİYOR

Özel Akdeniz Şifa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Kayhan, “ Son iki yıldır en fazla gördüğümüz hasta gurubu obez hastalar. Toplumda Obezite tedavisinin daha az da olsa estetik kaygılardan yapılıyor görüşü var. Bu doğru bir düşünce değil. Obezite gerçekten bir hastalık. Hatta  ardından onlarca rahatsızlığı getiren bir hastalık. Hipertansiyon, Şeker hastalığı, Uyku apnesi, eklem hastalıkları ve son yıllarda yapılan çalışmalarda kanser oluşumunu arttırdığı söylenmekte. Ani ölümlerin sebebi olarak dahi görülebiliyor. Çünkü Obezite kardiyovasküler sistemi çok yoran bir hastalık” dedi.

VÜCUT KİTLE ENDEKSİ

Obezite konusunda dikkate alınan en önemli kriterin Vücut Kitle Endeksi olduğunu belirten Op. Dr. Erdal Kayhan, “Kadın ve erkeklerde boyun kiloya oranı 32 ve üzerinde olan hasta gurubuna biz obez diyoruz. Ve onları üç gurup halinde sınıflandırıyoruz.32-35 arası birinci gurup,35-40 arası ikinci derece obeziteler, 40 ve üzerindekiler ise Morbit obez dediğimiz üçüncü derece obezitelerifadelerini kullandı.

AMELİYATIN RİSKİ VAR MI ?

Hastaların en sık sordukları sorunun genelde ameliyatının riski var mı ? şeklinde  olduğunu kaydeden Op. Dr. Erdal Kayhan şöyle devam etti “Yapılan her işlemde risk olabilir ama bir obez hastanın günlük yaşantısını devam ettirirken kiloya bağlı rahatsızlıklardan hayatını kaybetmesi veya değişik sıkıntılar yaşama ihtimali, ameliyatta yaşayacağı riskten çok daha fazla. Çünkü tüm sistem etkileniyor. kardiyovasküler sitem etkileniyor,sindirim sistemi etkileniyor.

ANTALYA Özel Akdeniz Şifa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Kayhan,

HİÇ BİR OBEZ HASTASI MUTLU DEĞİL

Hiç bir Obez hastası mutlu değil. Obezite genellikle çocukluktan itibaren başlayan bir rahatsızlık. Hastalarımız genellikle çocukluğundan beri yanlış beslenmeye bağlı bu rahatsızlığı yaşıyorlar ve ileri ki dönemde de kilo veremiyorlar.

Belli bir aşamayı geçtikten sonra kişinin kilo vermesinde bir sıkıntı olmuyor ancak o kiloyu korumakta problem yaşanıyor. Bu durum hastada pisikolojik baskıya ve depresyona neden oluyor. Tabi bizim bahsettiğimiz hasta gurubu düşük kilolular değil. Onlara ameliyat önermiyoruz. Onlar diyetle egzersizle kilolarını verebilirler. Tecrübelerim den gördüğüm Vücut Kitle Endeksi 32 ve üzerindekilerin kilo verebilmesi kolay olmuyor.

MUTSUZ KİMSEYLE KARŞILAŞMADIM

Bu ameliyatı olup ta mutsuz olan kimseyle karşılaşmadım. Herkes hem pisikolojik hem de fizyolojik olarak kendini iyi hissediyor. O güne kadar kullandıkları bir çok ilacı bırakıyorlar. Bu durum hem yaşamı uzatıyor hem de yaşamı sağlıklı kılıyor. Ben bu ameliyatı herkese öneriyorum.

RİSKLİ BİR AMELİYAT DEĞİL

Riskli bir ameliyat değil. Ameliyat öncesi hastanın tüm tetkikleri ve kontrollerini yapıyoruz. Her hangi bir risk varsa bu ameliyatı olmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz. Tüm değerlendirmelerin sonucunda her şey yolunda ise ameliyat olmasını öneriyoruz. Takip ettiğimiz dönemde de hastanın iyi hallerini görmek bizi mutlu ediyor.”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.