DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

Nirvana Cosmopolitan kapılarını açtı

Kilit Grubu’nun bünyesindeki Nirvana Hotels’in son halkası, Antalya-Lara’daki Nirvana Cosmopolitan kapılarını açtı. Grup Nirvana markası ile oldukça iddialı.

Tolga Kilit, Pelin Kilit, Umman Çetinbaş, Korhan Alşan, grubun yeni oteli Nirvana Cosmopolitan Hotel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek hedefleri ve yatırımları ile ilgili bilgi verdi.

ARA REKLAM ALANI


Nirvana üst segment oluyor

Daha önce Kervansaray Grubu’nun bünyesinde bulunan otel, Kilit Grubu tarafından satın alınmıştı. Şirket, yeni tesisle birlikte Nirvana’yı üst segment olarak konumlandırmak ve konsepti daha fazla geliştiriyor.

Nirvana Cosmopolitan AR-GE merkezi olacak

Nirvana Hotels Koordinatörü Korhan Alşan, Kilit Grubu’nun yıllara dayanan tecrübesinin Nirvana Cosmopolitan Lara’da hayat bulduğunu söyledi. Nirvana Hotels’de yenilikler ve sürprizler yapacaklarını kaydeden Alşan, Nirvana Cosmopolitan’ın yeni konseptlerin geliştirilmesi için AR-GE merkezi görevi göreceğini belirtti. Alşan, burada geliştirilecek konseptlerin diğer tesislere de yayılacağını ifade etti.

Nirvana Cosmopolitan’a 1 milyar yatırım

Kilit Grubunun tesise bugüne kadar (satın alma ve tesise yapılan yatırımlar) 1 milyar lirayı bulduğunu ifade eden Korhan Alşan, ‘’Görünen o ki bu sezon da kolay olmayacak. Bu nedenle KÇÖ’nün 2022 yılının ortasına kadar devam etmesi gerekiyor. Çünkü turizm sektörünün nitelikli personeli kaybetmemesi gerekiyor. Kışın açık kalan oteller daha fazla desteklenmeli. Örneğin kışın açık kalan otellere SGK prim affı verilmeli. Böyle bir durumda askıya gönderilen personelin yüzde 70’i sürekli çalışan durumuna gelebilir.’’ dedi. Korhan Alşan, 1,5 milyar avro aktif büyüklüğü olan Kilit Grubu’nun 2019 yılı cirosunun 650 milyon avro ciro elde ettiğini ve bu tutarın yüzde 95’inin döviz girdisi olduğunu söyledi.

‘5 aylık doluluk hedefimiz yüzde 70-74

Kilit Grubunun Yönetim Kurulu Oyesi Tolga Kilit, zor bir dönemin ardından daha büyük umutlarla yola çıktıklarını söyledi. Kilit, ‘’Pandeminin etkilerini hala yaşıyoruz. Bu hafta sonunun bitiminde daha farklı bir periyoda geçeceğiz. Bu otelimiz kış periyodunda da açık kalacak. Bu endenle bütçelerimizi 5 aylık periyotta yüzde 70-75 doluluk olarak planladık. Kış dönemi için de talepler gelmeye başladı. Özellikle ciddi bir düğün talebi olacak. Pandeminin bitmesin ile de grup MICE ve spor organizasyonları ile ilgili de çalışmalarımız olacak.’’ dedi

Kilit Grubu’nun kökleri şok derinlerde olan bir ağaç olduğunu ifade eden Tolga Kilit, ‘’Yan sanayi kollarımız var. Pandemi yatırımlarımızda bizi sekteye uğrattı. Geçen sene 9 otelimizi açtık ve devamında otellere tedarik sağlamaya başladık. Pandeminin bitmesinin ardından otelleri etap etap açmaya başlıyoruz. İnanıyorum ki 15 Haziran sonrasında başka bir konu konuşuyor olacağız.’’ diye konuştu.

‘’Hedef daha fazla kurumsallaşmak’’

Otellere her yıl yatırım yaptıklarını belirten Kilit, ‘’Bütçeler yapılırken tamirat, tadilat, yenileme ve varsa otel satın alımları varsa bunları bütçelendiririz. Kilit Grubunun ilk hedefi böyle bir pandemiden sonra güçlü bir şekilde yoluna devam etmek. Şu anki amacımız otellerimizi daha fazla kurumsallaştırıp, daha iyi bir iç ve dış denetim sistemi kurarak daha sağlam bir sistem hayata geçirmek istiyoruz.’’ değerlendirmesini yaptı.

‘Kısa vade de ihtimal vermiyorum’

Grup bünyesinde 21 otel bulunduğunu belirten Tolga Kilit, bunlardan 18 tanesinin kendi mülkleri, 3 tamesinin de uzun dönem kiralama olduğunu kaydetti. Kilit ayrıca, Antalya’daki otellerin Körfez sermayesinin eline geçebileceği şeklindeki haberlerler ilgili, olarak ise,’’Ben buna kısa vadede ihtimal vermiyorum’’ dedi.

‘Otelciliği yan kollarla destekliyoruz

Kilit Global Yönetim Kurulu Üyesi pelin Kilit ise grubun sadece turizm değil, diğer yan kollarda da faaliyet gösterdiğini hatırlattı. Pelin Kilit, ‘’Kilit Grubu turizmi sanayi olarak geliştirmiş milli bir şirket. Bunun yanında otelcilik faaliyetini yan kollarla desteklediğimiz için, krizi yönetebiliyoruz. Bütün operatif işlerin bir firmanın kendi içinde imal edilmesi yüzde 30-50 kar sağlanması demek. Kilit Grubu’nun Türk bayrağını yurtdışında da taşıması gerekir diye düşünüyorum.’’ değerlendirmesini yaptı.

Kısa Çalışma Ödeneği ile nefes aldık

Crsytal Hotels CEO’su Umman Çetinbaş ise grup olarak ellerindeki nitelikli personeli kaybetmemek için büyük çaba harcadıklarını söyledi. KÇÖ’nün başlamasıyla nefes aldıklarını söyledi. Otelleri açtıkça personeli iş başı yaptırdıklarını söyleyen Çetinbaş, grubun otellerinden iki tanesinin Bodrum ve Kapadokya’da, geriye kalanlarının ise Antalya’da olduğunu söyledi. Çetinbaş ayrıca, 2014-15 yıllarında İstanbul’da otel açmak için görüşmeler yaptıklarını ancak verimli bulmadıkları için açmadıklarını ifade etti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.