DOLAR 32,4821
EURO 34,7942
ALTIN 2.490,50
BIST 9.552,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

MUKP, SİYASETE ALET EDİLEMEZ !

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasında MUKP’nu ‘Suni gündemlerle algı peşindeler’ diyerek eleştirmişti. Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu’n dan cevap gecikmedi. Platform sözcüsü Hasan Özcan; “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Manavgat halkımıza ve mahkeme iptal kararlarına rağmen Ulualan’da yaptığı golf planlaması, basite alınarak, “suni̇ gündem”, “bahane konusu” gibi ifadelerle küçümsenecek bir konu kesinlikle değildir” dedi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından Manavgat’ın Ulualan bölgesi için yapılan imar planına karşı yeniden oluşturulan Ululan’ı Koruma Platformu(MUKP) basın açıklaması yaptı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasında ilk sözü platform başkanı Seydi Tahsin Güngör aldı.

ARA REKLAM ALANI

‘ULUALAN KAMU YARARI GÖZETİLEREK PLANLANMALIDIR’

Güngör; “Ulualan bölgesinde yapılan planlama doğru bir planlama olmadığı için, Ulualan’ı Manavgat’ın geleceği olarak hayal ettiğimiz için, 45 sivil toplum örgütü ve bileşenleri olarak bir araya gelerek bu platformu oluşturduk. Amacımız çocuklarımızın geleceği olarak gördüğümüz Ulualan’ın kamu yararı gözetilerek planlanmasıdır.  Doğru planlanmış bir Ulualan bölgesi dünya ölçeğinde bir cazibe merkezi olacağı için kent ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacaktır

GÜNGÖR: ELEŞTİRİLER HAKSIZ !

“Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu olarak samimiyetle yaptığımız çalışmaların bazı çevreler tarafından haksız bir biçimde eleştirilmesi nedeniyle bu basın açıklamasını düzenleme ihtiyacı duyduk” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN: MUKP, SİYASETE ALET EDİLEMEZ !

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasında MUKP’nu ‘Suni gündemlerle algı peşindeler’  diyerek eleştirmişti. Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu’n dan cevap gecikmedi. Platform sözcüsü Hazan Özcan; “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Manavgat halkımıza ve mahkeme iptal kararlarına rağmen Ulualan’da yaptığı golf planlaması, basite alınarak, “suni̇ gündem”, “bahane konusu” gibi ifadelerle küçümsenecek bir konu kesinlikle değildir” dedi.

45 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNÜN YÜREKTEN DESTEĞİYLE HAREKET EDİYORUZ

Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu sözcüsü Hasan Özcan tarafından aktarılan basın açıklaması;

“Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu (MUKP), belediyemiz, odalarımız, derneklerimiz ve sendikalarımız kıymetli Manavgat halkımızı temsilen, ortak akılla, siyaset dışı, sağduyu ve emekle kurduğu dev bir oluşumdur.  Manavgat’ımızın 45 sivil toplum örgütünün yürekten desteğiyle hareket eden platformumuz, Manavgat’ımızın geleceğini ilgilendiren Ulualan bölgesi konusunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener” düsturuyla bir araya gelmeyi bilmiş, dayatma planın iptalini sağlayarak birlik, beraberlik ve el birliğiyle çalışıldığı zaman başarılamayacak hiçbir şey yoktur un örneğini tüm Türkiye’ye ispatlamıştır. 

Platform olarak, bizler kentimizin geleceği noktasında, tüm Türkiye tarafından da takdir edilecek bir mücadele verirken, geçtiğimiz günlerde bir siyasi partimizin yaptığı basın açıklaması, platformumuzun tüm bileşenlerini oldukça üzmüştür.

KABUL EDİLEMEZ !

Kentimizle alakalı çok önemli bir konuda bir araya gelebilmeyi başaran ve binlerce kişiyi temsil eden sivil toplum örgütlerinin gösterdiği hassasiyetin yok farz edilmesi  kesinlikle kabul edilemez.

Platformumuz herkesin ve her kesimin görüş ve düşüncelerine açık, demokrasiye inanan ve ortak çalışma kültürünü özümsemiş bir oluşumdur. Çalışmalarımızı yok sayarak eleştirenlerin, bu büyük oluşumu küçümseyen bir dille yapılmış basın açıklaması yerine, platformun içinde olarak, görüş ve düşüncelerini toplantılarımıza katılarak ifade edebilmelerini gönlümüz dilerdi. Ancak görünüyor ki, bazı kesimler, kentimizi ilgilendiren hassas konularda ellerini taşın altına koymak yerine kolay yolu seçmektedir.

MUKP, KESİNLİKLE SİYASİ BİR OLUŞUM DEĞİLDİR

Kıymetli Manavgat halkımız mücadelemizin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyor. Ancak platformumuzu popülist siyasetin içine sokmak isteyen bazı kesimlere tekrar hatırlatmak istiyoruz.

1-Ulualanı koruma platformumuz kesinlikle siyasi  bir oluşum değildir. Siyasete alet edilemez.

2- “Siyaset kurumları halka hizmet için vardır.” mantığıyla platformumuz ayırt etmeksizin tüm partilerimizi ziyaret etmiş, etkinlik ve çalışmalarımıza destek talebinde bulunmuştur.

3-Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Manavgat halkımıza ve mahkeme iptal kararlarına rağmen Ulualan’da yaptığı golf planlaması, basite alınarak, “suni̇ gündem”, “bahane konusu” gibi ifadelerle küçümsenecek bir konu kesinlikle değildir.

 4-Yukarıda anılan söylemlerle platformumuzun yaptığı çalışmaları, 100 binlerce imzayı yok sayarak suni gündem olarak değerlendirmek, Manavgat halkımızı yok saymaktır. Bu ifadeleri, platformumuzu oluşturan tüm bileşenlerine yapılmış ağır bir itham olarak kabul ediyoruz.  En kısa sürede suni̇ gündem, bahane konusu gibi cümlelerin geri alınmasını ilgili siyasi partimizden talep ediyoruz.

5-Bunların dışında platformumuzu oluşturan STK’larımız kendi meslek kollarında üyelerine hizmet noktasında işlerini düzenli bir şekilde yürütmektedir.  Ulualan gibi çocuklarımızın geleceği olan önemli bir konuda bir araya gelmek, STK’larımızın gerçek işlerini yapmalarına engel değildir.

6-Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformumuz Ulualan bölgesindeki golf kararları iptal edilene kadar çalışmalarına aralıksız devam edecektir”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.