DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

MUHARREM İNCE: KRİZLER ve SAVAŞ SEÇİMİMİZİ ETKİLEMEZ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Dünyada ki savaş ve ekonomik krizlerin gölgesinde Türkiye’nin 2023 seçimleri ne kadar olası? Sorusu nu yanıtladı. İnce, ‘Dış ilişkiler, savaşlar ve krizler bizim seçimimizi etkilemez. Biz muz cumhuriyeti değiliz. Çevremizde krizler de olsa savaşlarda olsa, Türkiye seçimini yapacaktır.’ dedi.

A+
A-

TÜRKİYE SEÇİMİNİ YAPACAKTIR

Muharrem İnce; “Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir. Yani ekonomik krizler, dış ilişkiler, savaşlar bizim seçimimizi etkilemez. 1920ler de Kütahya- İnegöl işgal altındayken Atatürk maarif kongresini toplamıştı. Öğretmenlerle bir araya gelip eğitimi tartışmıştı. Türkiye’de son 70-80 yıldır 20 büyük genel seçimde 10 kez iktidarı değiştirdi. Onun için biz muz cumhuriyeti değiliz. Krizlerde olsa savaşlarda olsa çevremizde Türkiye seçimini yapacaktır. İktidar değişmesi gerekiyorsa ki gerekiyor, değiştirecektir. Buna gelirken nasıl katlandıysak, kim katlandıysa, giderken de herkes buna katlanacak.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

YUNANİSTAN DEDELERİNİ İYİ DİNLEMEMİŞ

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce Türkiye’nin dış politikasına dair de konuştu;

Muharrem İnce; “Dış politikada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) etrafımızı kuşatıyor. Yunanistan’da Dedeağaç’ta Girit’te Larissa’da pek çok yerde üstler kuruyor. Güneyimiz de Suriye’de hakeza öyle. Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan abilerine güvenerek Fransa’ya ABD’ye güvenerek sürekli yaptığı işlerden birisidir bu. Ama onlara şunu hatırlatmak isterim, 1919-20’ler de İzmir’i işgal ederken İngiltere’nin gazına gelmişlerdi. Dedelerini iyi dinlememişler demek ki. Dedelerini yaşayan varsa veya babalarını tekrar dinlemelerini tavsiye ederim onlara. Bu kuşatılmışlıkta Türkiye’nin dış politikada ki yalnızlığında Erdoğan’ın izlediği yanlış politikalarda var. Biz Memleket partisi olarak doğru gördüğümüze doğru diyoruz yanlış gördüğümüze yanlış diyoruz. Diğer muhalefet partileri gibi de değiliz. Yani ne işimiz var Azerbaycan’da demiyoruz. Türkiye’nin Azerbaycan’a yardım etmesini destekliyoruz. Ne işimiz var Libya’da demiyoruz. Çünkü mavi vatanda söz sahibi olmak istiyoruz. Akdeniz’de güçlü olmak istiyoruz. Doğru yaptın diyoruz, destekliyoruz diyoruz . Ama Erdoğan’ın iktidarın Suriye politikasını desteklemiyoruz. Yani Erdoğan, iktidara gelmeden önce Türkiye’nin dış politika sorunu vardı belki ama bir Suriye sorunu yoktu. Bugün Türkiye’nin bir Suriyeli, Afgan sorunu var. Bunlar Erdoğan’ın yanlış politikaları yüzündendir. Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz..”

NİTELİKLİ DİPLOMATLARIMIZ MONŞERLER DİYE AŞAĞILANDI

Muharrem İnce; “Çevremizde olup bitenleri anlayacak, çözecek nitelikli diplomatlarımız vardı bizim. Ama yıllarca onları monşerler diye aşağılayarak, Dışişleri Bakanlığı’ndan dış politikayı alıp AKP genel merkezine taşıyarak, devletin resmi görevlilerini almayıp kendi arkadaşlarının çocuklarını kendine tercüman yapan, yani parti ilişkileriyle devletin ilişkilerini karıştıran birisi yönetiyor bu ülkeyi. Yaptığı bu yanlışlıklar yüzünden zaman zaman zorluklar yaşayacağız. Ama Türkiye büyük bir devlettir. Biz yüz yıllık bir devlet falan değiliz. İki bin yıllık bir devletiz. Bizim geleneklerimiz var devlet kurma geleneğimiz var. Onun için bu zorlukları aşacağımıza inanıyorum.” dedi

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.