DOLAR 32,5999
EURO 34,8349
ALTIN 2.491,69
BIST 9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

MASTER GYM AÇILDI !

Pandemi sürecinde yaşanan yoğun stres, hareketsizlik, uyku ve beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikler kilo alımını da artırdı. Şimdi herkes o kilolardan sağlıklı bir şekilde kurtulmanın derdinde. Kuşkusuz dert büyük ilgide öyleydi. Manavgat’ın en yeni spor salonu Master GYM, Plates Eğitmeni Merve Şahbaz yönetiminde ‘zayıf değil mutlu kadın’ mottosuyla açıldı.

ARA REKLAM ALANI

‘130 kiloydum, 45 kilo verdim’

Merve Şahbaz , o bir peyzaj mimarı, 8 yıl önce 130 kiloyla aynalara küsmüş. Ama yılmamış, Kilolarını bir misafir gibi ağırlayıp yolcu etmiş. Haliyle  en büyük referansı kendi hayatı. İsminin önünde bugün gururla taşıdığı Plates Eğitmeni yazıyor.

Merve Şahbaz, “Bundan sekiz sene önce 130 kilolardaydım ve inanılmaz mutsuzdum. Aynalara bakmaktan nefret ediyordum. Daha sonra birilerinin aracılığıyla düzenli olarak spor yapmaya plates yapmaya başladım. Yirmi kilo nasıl gitti anlamadım. Sonra devamı geldi. O dönemde evim müstakildi. Evimin altına plates salonu açmayı tasarladım ve açtım. İki sene oranın işletmeciliğini diğer hocalarla birlikte yaptım. Bu arada 30-35 kilo verdim. Sonrasında Aşağı Hisar Mahallesinde yeni bir işyeri açtım. Master Plates ve Yoga olarak. Bunun eğitmenliğini de aldım hem yoga hem plates olarak. Bu böyle devam etti. Bir beş sene orayı işlettim. Yeni ekip arkadaşlarımız ve yeni hocalarla beraber çalıştık. Bunu yapabileceğime çok inandım devamı da geldi çok şükür. Şimdi burayı açıyoruz. Burada bünyemize fitness’da ekledik. Plates ve Yoga devam ediyor” dedi

Merve Şahbaz – Plates Eğitmeni

‘Kendimizi bu işe adadık’

Merve Şahbaz kendi sorunlarının çözümü üzerine inşa ettiği yeni mesleğinde dostlukları hep ön planda tutmuş, hayatını ise mesleğine adamış “Benim için en önemlisi para kazanmaktan öte insan kazanmaktı. Buraya gelen arkadaşlarımız ve dostlarımızın yarısı öğrencilerim. Sekiz senedir devam eden öğrencilerim var. Aramız hep bir dostluk- arkadaşlıkla devam etti. Kendimizi tamamen bu işe adadık ve çok mutluyum. Daha sonrasında buna ek olarak bir güzellik salonu açtık. Orada da zayıflama cihazları cilt bakımları vs. kadın üzerine elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz “ ifadelerini kullandı

‘Kilolar misafir gibidir’

Spor ve plates yaparak kilo vermenin önemine dikkat çeken Şahbaz’ın en büyük referansı kendi hayatı, “Ben ortalama bir senede 35-40 kilo verdim. Şunu çok duydum diyorlar ki plates kilo verdirmez.  Hayır, %100 söylüyorum plates kilo verdirir. Spor kilo verdirir. Yeter ki düzenli yaptığınız zaman bunu hayatınıza eklediğiniz zaman kesinlikle kilo verirsiniz. Çünkü ben fitness’tan yürümekten nefret ederdim. Şuradan şuraya arabayla giden bir insandım. Gelen üyelerime diyorum ki ben yaptıysam sizde yapabilirsiniz. Kesinlikle herkes ve her kadın yapabilir. Kilo vermek çok zor bir şey gibi görünüyor ama kesinlikle değil. Kilolar misafir gibi alınır ve verilir” şeklinde konuştu.

‘Tecrübeli eğitmen ve kişiye özel program’

Manavgat’ta hizmet veren salonların donanımsal olarak oldukça zengin olduğuna dikkat çeken Şahbaz,  Master GYM’nin öne çıkan en önemli özellikleri olarak kişiye özel programları ve tecrübeli eğitmenlerini işaret etti. “Manavgat’ta spor yapmak isteyenler için her dal mevcut. Fly Yoga da var EMS ‘de var Reformer’da var. Reformer aleti bütün merkezlerde bulunuyor. Fizyoterapistlerde dahi var. Önemli olan hocanın öğrencisini nasıl bir koordine ile çalıştırdığıdır. Yani öğrenci ya da üye kilo vermek istiyorsa ona göre program yapılır. Bel sırt rahatsızlığı varsa boyun bölgesinde bir rahatsızlığı varsa ona göre program yapılması gerekiyor. Master GYM olarak programlarımızı kişiye özel olarak hazırlıyoruz. Manavgat’ta birçok merkezde bizde olduğu gibi donanımsal olarak her şey var. Ancak sporda önemli olan nasıl bir eğitmenle çalıştığımızdır. Bizim için önemli olan antrenör ve eğitmenlerimizdir. En önemli farkımız antrenör ve eğitmenlerimizin tecrübesi diyebilirim” şeklinde konuştu.

 ‘İstediğiniz kiloya düşürebilirim’

Düzenli bir sporla istenen kiloya düşmenin herkes için mümkün olduğuna vurgu yapan Merve Şahbaz mesleğinde oldukça iddialı, Merve Şahbaz; “Kilo vermek isteyenlerin psikolojilerini Birçok öğrencime ortalama 20-30 kilo verdirdim. Bir insanın kilo verebilmek için empati kurabilmesi gerekiyor. Ben yaptığım için karşı tarafı kilo vermek isteyen insanın psikolojisini çok iyi anlıyorum. Ona göre program yapıyor ona göre analiz ediyorum. Düzenli bir sporla istediğiniz kiloya %100 düşmenizi sağlayabilirim” dedi

Master GYM haftanın her günü açık

Manavgat’ın en yeni spor merkezinde haftanın hergünü spor yapmak ta mümkün. Şahbaz,  “Haftanın her günü açığız. Sabah 7’de açıyoruz. Gece 1- 2 gibi kapatıyoruz. Fitness salonumuz zaten hep açık. Reformer ve yoga da programa göre randevulu çalışıyoruz. Alt katta ki  Fitness salonumuz kadın erkek karışık olarak hizmet verirken üst katımızdaki plates salonumuz ise sadece kadınlara özel olarak hizmet veriyor” söyledi.

Açılışa özel kampanyalarımız olacak

Çiçeği burnunda spor salonu açılışa özel kampanyalarını üyelerine duyurmaya hazırlanıyor. “Fiyatlarımızı hep düşük tutmaya çalıştık. İki yıldır fiyatlarımızı hiç değiştirmedik. Açılışa özel kampanyalarımızda olacak” dedi.

Hedefimiz mutlu kadın !

Master GYM’in mottosnun zayıf değil mutlu kadın olduğunun altını çizen Merve Şahbazzayıflığın bir ölçüt olmadığı görüşünde  “Ben kadınların kilo veremediği için üzgün olmalarını istemiyorum. Kadınlarımızın illa sıfır beden, zayıf olmalarını da istemiyorum. Öncelikle ben bir kadının mutlu kadın olmasını istiyorum. Ve mutlu olduğu kiloda olmasını istiyorum. Bir kadın kendine 60 kiloyu da yakıştırabilir 40 kiloyu da yakıştırabilir. Zayıflık bir ölçüt değil benim için. Ben kadınlarımızın bu salondan çıktıkları zaman mutlu ayrılsınlar istiyorum. ‘Zayıf kadın değil mutlu kadın’ bizim en önemli mottomuz bu” dedi.

Manavgat’ın merkezindeyiz

Master GYM Manavgat’ın merkezinde bulunmasına rağmen oto park sorununu yok. Şahbaz mimarlık şapkasıyla yeni merkezinde fark yaratmış. Salonun küçük de bir bahçesi var. Spor sonrası sosyalleşme imkanı sunuyor.

Merve Şahbaz, “Demokrasi bulvarındayız. Merkezi bir noktadayız. Yeni salonumuzu iki katlı olarak tasarladık. Alt katımızda fitnessın tüm malzemeleri mevcut. Hocalarımız ve antrenörlerimizin kontrolünde çalışıyor üyelerimiz. Üst katımızda ise aletli platess reformer, yoga, fly yoga, zumba ve bunun gibi diğer dallar var. Sporun tüm alanları merkezimiz de mevcut. Otopark sorunumuz yok. Salonumuzun yanında oto parkımız var gelen misafirlerimiz rahatça araçlarını park edebilirler. Güzel bir bahçemiz var spordan sonra hep birlikte çay- kahve içmek için” dedi.

Merve Şahbaz – Plates Eğitmeni- Master GYM

Herkese teşekkürler…!

Şahbaz’ı mutlu gününde ailesi, kardeşi ve uzun yıllara dayanan dostları yalnız bırakmadı. Hayırlı olsun temennisinde bulundu. Merve Şahbaz, “Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan önce aileme çok teşekkür ediyorum. Burayı kardeşimle beraber hayata geçirdik burayı bana çok destek oldu ona çok teşekkür ediyorum. Sekiz senedir beni hiç yalnız bırakmayan üyelerim ve öğrencilerim benim için çok özeller onlara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.