DOLAR 35,1981
EURO 36,7471
ALTIN 2.968,65
BIST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 17°C
Az Bulutlu
Antalya
17°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 13°C
Çar 12°C

Manavgat’tan Tarıma Büyük Katkı: Cevval!

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Tarım A.Ş.’nin ortak çalışmasıyla geliştirilen yeni domates anaç çeşidi “Cevval”, Türk tarımına kazandırıldı. Güçlü kök yapısıyla dikkat çeken Cevval, hem verimi artırıyor hem de değişen iklim koşullarına karşı daha dayanıklı bir üretim sağlıyor.

ARA REKLAM ALANI

MYO ILICA YERLEŞKESİNDE GELİŞTİRİLDİ

Projenin başındaki isimlerden Doç. Dr. Aylin Kabaş, TÜBİTAK bursuyla İspanya’da gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra Akdeniz Üniversitesi’ Manavgat Meslek Yüksek Okulu’nun imkanlarını kullanarak Cevval’i geliştirdi. Bu proje, üniversite, sanayi ve kamu sektörünün ortak çalışmasıyla hayata geçti ve ülkemizdeki tarım araştırmalarına önemli bir örnek teşkil ediyor.

Doç. Dr. Aylin Kabaş

YENİ ANAÇLAR YOLDA…

Cevval projesi, sadece bir başlangıç. Araştırma ekibi, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu ılıca yerleşkesinde farklı bitki türleri için yeni anaç çeşitleri geliştirmek üzere çalışmalarına devam ediyor. Özellikle kuraklık ve sıcaklık değişimi gibi abiyotik streslere karşı dayanıklı çeşitler üzerinde yoğunlaşılıyor.

OLUMLU SONUÇLAR ALINIYOR

Antalya Tarım, Cevval’in üretici şartlarında denemelerini sürdürüyor. Verim konusunda da olumlu sonuçlar alınıyor. Gelecekte, biyotik streslere karşı daha dayanıklı anaç çeşitleri geliştirilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.