DOLAR 35,6525
EURO 37,1648
ALTIN 3.157,02
BIST 10.105,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 15°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 19°C

Manavgat’ta Gündem TARIM !

Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, MATSO, Manavgat Ziraat Odası ve Muz Üreticileri Birliği işbirliği ile organize edilen Manavgat’ta tropikal meyve üretimi ve muz semineri düzenlendi.

Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Ziraat Odası ve Muz Üreticileri Birliği işbirliği ile organize edilen “Manavgat’ta Üretimi Yapılan Tropikal Meyveler”, “İyi Tarım Uygulamaları”, “Muz Paketleme ve Depolama” semineri düzenlendi. MATSO Otogar Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, Muz Üreticileri Birliği Başkanı Önem Gök, çiftçi ve üreticiler katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Üretim Planlaması Şart

Toplantıda konuşan MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, tarımın Manavgat ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri olduğunu belirterek tarımda ürün yığılmasının önüne geçilmesi için planlama yapılması gerektiğini ve bu konuda girişimlerde bulunduklarını söyledi.

‘Örtü Altı 25 Bin Dönüme Yaklaştı’

Manavgat’ta son yıllarda özellikle örtü altı üretimine yoğun bir talep olduğuna vurgu yapan Başkan Güngör, örtü altı alanlarının 25 bin dönüme yaklaştığını söyledi.  Tarımda ürün çeşitliliğinin Manavgat ekonomisine büyük katkılar sağlayacağının altını çizen Başkan Güngör, başta tropikal ürünler olmak üzere bölgede çok farklı ürünlerin yetiştirilebileceğini kaydetti.

Üretici ve Çiftçimizin Yanındayız

MATSO olarak paydaş kurumlarla birlikte bu tür seminer ve eğitimleri zaman zaman düzenlediklerini ifade eden Güngör,  amaçlarının Manavgat tarımı ve üreticisine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Manavgat üreticisi ve çiftçisinin yanında olduklarını belirten Başkan Güngör, “Sürekli sahadayız, üyelerimiz, üreticilerimiz ve çiftçilerimizin yanındayız.  Sizlerden ricam talep ve sorunlarınızı bizlere daima bildirin. Sorunlarımızı el birliği ile çözelim çözülmesi için çaba gösterelim” dedi. Başkan Güngör, seminerin verimli geçmesini diledi.

Kapalı Devre Sulama Sitemi Talebi

MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu ise Manavgat’ta kapalı su sisteminin tüm tarım bölgelerine getirilmesi gerektiğini söyledi.  Kasapoğlu, bölge tarımından verim alabilmek için devletin buna çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Taleplerimizi Tarım Bakanına Anlattık

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ise ürün yığılması konusunu Tarım Bakanlığına anlattıklarını belirterek bunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Metin, “Çiftçilerimiz için paydaşlarımızla el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Kapalı sulama sisteminin Manavgat’ta faaliyete geçmesi için çaba gösteriyoruz” dedi.

‘Fiyatları Dengede Tutmaya Çalışıyoruz’

Seminerin verimli geçmesini dileyen Muzcular Birliği Başkanı Önem Gök ise muz fiyatlarının arz talebe göre oluştuğunu belirterek “muz üreticilerimizin zarar etmemesi için çaba göstererek fiyatları dengede tutmaya çalışıyoruz ”diye konuştu.

 Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz ise seminere katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti. Aranmaz, “Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin daima yanındayız. STK’ların destekleri ile üreticilerimizi ve çiftçilerimize yönelik eğitim ve seminer vermeye devam edeceğiz ” dedi.

Muz ve tropikal meyve üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Ünver Talha Koç ve Gıda Mühendisi Havva Duran tarafından; papaya, mango, çarkıfelek, yıldız meyvesi, longan, pitaya, guava gibi tropikal meyvelerin yetiştirilmesi, fidan maliyetleri, dikilecekleri alanlar, ne kadar alanda ne kadar dikileceği, meyve satış fiyatları, dayanma gücü, verimi ve Manavgat’ta yetişip yetişmediği gibi konular yapılan sunumlarda anlatıldı. Seminerde muz sarartma, paketleme ve depolamada dikkat edilmesi gereken konular ele alındı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.