DOLAR 32,3692
EURO 34,9458
ALTIN 2.325,68
BIST 9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

MANAVGAT KADIN GİRİŞİM KOOPERATİFİ

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kadınların bir araya gelmesiyle kurulan Manavgat Kadın Girişim Kooperatifi ilçeye özgü ünleri Türkiye’nin bir çok bölgesine pazarlıyor. Manavgatlı kadınlar hem ev hem de ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Doğal ürünlerden yapılan turşular, sirkeler, reçeller, doğal yöntemlerle kurutulan sebze meyve ve bitkiler. Manavgat’ın altın susamıyla üretilen tahini dahil yöreye ait pek çok ürün kadınlar tarafından tüketiciye ulaştırılıyor.

ARA REKLAM ALANI

EN İYİ SATIŞ YAPAN KADIN GİRİŞİM KOOPERATİFİ

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kooperatif çatısı altında buluşan girişimci kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini Türkiye’nin bir çok bölgesine pazarlıyor. 9 ay önce kurdukları Manavgat Kadın Girişim kooperatifinde sayıları henüz iki elin parmaklarını geçmese de geleneksel yöntemlerle yaptıkları doğal ürünlerin lezzeti Türkiye sınırlarına çoktan ulaşmış. Manavgat’ın ilk kadın girişim kooperatifi olma özelliği taşıyan birliktelik bugün Türkiye’nin en iyi satış yapan kadın girişim kooperatifleri arasında birinci sırada.

HER ÜRÜNÜN HİKAYESİ VAR

Çam kozalağından erişteye bakliyattan krokana tüketicinin ilgisi daha çok gıda ürünlerine. El emeği göz nuru ürünler arasında kentin yöresel el sanatları da öne çıkıyor. Eşi benzeri olmayan ,neredeyse her ürünün bir hikayesi var. 15- ile 250 lira arasında alıcı buluyor.

YAŞASIN KADIN GİRİŞİMCİLER

Gerek kent sakinleri gerekse Manavgat’ı ziyaret edenler kentten ayrılırken, en az bir bir yöresel ürün almayı ihmal etmiyor. Her biri kendi işini kurma hayalinin peşinden koşan kadın girişimciler elde ettikleri gelirle bir yandan aile bütçesine katkı sağlıyor öte yandan üretmenin girişimci olmanın hazzını yaşıyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.