DOLAR 32,3203
EURO 35,1119
ALTIN 2.298,90
BIST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

KAPALI DEVRE SULAMA SİSTEMİ KURULSUN

Manavgat Belediyesince düzenlenen ‘Manavgat Hepimizin Birlikte Karar Veriyoruz’ isimli geniş katılımlı halk toplantısında vatandaşlar doğalgaz başta olmak üzere ulaşımdan, tarıma pek çok konuda görüşlerini iletti. Manavgatlı üretici Kapalı Devre Sulama Sisteminin bir an önce kurulmasını istedi.

‘ARAZİLERİMİZİN %85’i SUSUZ’

Manavgat’ın Ulukapı, Çeltikçi, Aşağı Işıklar ,Demirciler,Karaöz, Aksaz, Doğançam, Seydiler, Hacıali köylerinin arazilerinin %15’i sulu %85’i susuz yada ilkel şartlarda sulanabilir tarım halinde kullanılmakta olduğunu söyleyen üretici bir an önce kapalı devre sulama sisteminin kurulması talebinde bulundu.

ARA REKLAM ALANI

‘BÜYÜKŞEHİRLE SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ’

Vatandaşın talebine cevap veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Büyükşehirle bunu sürekli görüşüyoruz. Hükumetinde yetkililerinin gündeminde olduğunu biliyorum. Ortak konuşamadığımız için istişare edemedik ama onlarında bu bağlamda bir çalışma yaptığını biliyorum. Bende takipçisi olmaya devam edeceğim. Sadece Büyükşehir nezdinde kısa zaman önce açılışını yaptık. Batı köylerinde bir Kapalı Sulama Sistemi açılışı yaptık. Kısa zaman sonrada Belenobası, Saraçlı, üretim yapan köylerdeki Kapalı Sitem Sulamanın açılışını yapacağız. Ama sizin söylediğiniz alt köylerdeki, üreten köylerimizdeki yatırım. Haklı olarak serzenişinizi ben büyükşehir nezdinde de takipçisi olmaya gayret edeceğim” dedi.

‘SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’

Kapalı Devre Sulama Sisteminin kurulmasıyla ilgili son durumu ise Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin açıkladı.  Başkan Metin: “Biz 2018 yılından bugüne DSİ Bölge Müdürümüzle ve hükumet milletvekillerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde en son 5 Temmuz 2021 tarihinde Gündoğdu ile Hacıobası mıntıkasına kadar olan yer arasında Kapalı Devre Sulama Sistemi kurulmasıyla ilgili proje ihalesi yapıldı. Bizler süreci yakından takip ediyoruz. DSİ Bölge Müdürümüz Hayrullah bey ve DSİ Genel Müdürü Kaya Bey ile görüşüyoruz. Şu an işlemler proje aşamasında devam ediyor” dedi.

2 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Kurulması planlanan kapalı devre sulama sisteminde Manavgat Irmağı, Naras Deresi ve Naras Barajı’ndan alınacak su ile Manavgat’ta 12 kırsal mahallede toplam 68 bin 130 dönüm tarım arazisinin sulanması amaçlanıyor. Kapalı devre sulama sistemi için DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından 5 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen Manavgat Sağ ve Sol Sahil Yenileme (Rehabilitasyon) proje yapımı ihalesini kazanan firmanın 2 yıl içerisinde projeyi tamamlayarak yapım ihalesi aşamasına getirmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.