DOLAR 32,3787
EURO 35,0516
ALTIN 2.326,54
BIST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Manavgat, en fazla Mavi Bayrak’a sahip ilçe

TÜRKİYE Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından denetimi yapılarak belirlenen 33 kritere uygunluğu belirlenen Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı düzenlenen törenle Mavi Bayrak’ını teslim aldı.

ARA REKLAM ALANI

TÜRÇEV tarafından yapılan denetleme sonrası Mavi Bayrak almaya hak kazanan Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı’nda Mavi Bayrak töreni düzenlendi. Törende Mavi Bayrak göndere çekildi. Törene Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Ödevoğlu, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Eryiğit, TÜRÇEV Başkan Yardımcısı Cenk Bayaz katıldı.

MAVİ BAYRAK TURİZMDE ÖNEMLİ


Mavi Bayrak töreninde, Mavi Bayrak sertifikalarını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teslim eden TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörü Mustafa Eryiğit, çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği başlıklarında 33 kritere uygunluğu tespit edilen Manavgat Belediyesi Boğaz Otel Halk Plajı’nın Mavi Bayrak’ı almaya hak kazandığını belirterek, “Manavgat Belediyesi’ni yaptığı çalışmalardan ötürü kutluyoruz. Kalite anlamında da her geçen sene üzerine koyarak ilerlediklerini görüyoruz. Mavi Bayrağın Manavgat halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ANTALYA ZİRVEDE!

Antalya’nın 229 Mavi Bayrak ile dünyada en fazla Mavi Bayrağa sahip şehir olduğunu ifade eden Eryiğit, “Çevrenin ve halk sağlının korunmasına yönelik kriterleri barındıran Mavi Bayrak Ödülü, iklim değişikliği-biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirliliklerin mücadelesi zor bir boyuta geldiği günümüzde turizm sektöründe bu dönemde önemli bir rol üstlenmektedir. Ülkemizin turizm faaliyetleri içerisinde ağırlıklı bölümü oluşturan deniz, kum, güneş eksenindeki kıyı turizminde Uluslararası Mavi Bayrak ödülü, insanların turizm tercihlerine katkı sağlamasının yanında iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir yere sahip olan denizlerin ve kıyı alanlarının korunmasına destek vermektedir” diye konuştu.

EN ÇOK MAVİ BAYRAK MANAVGAT,TA


Törende konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise plajların halkın nefes aldığı, günlük yorgunluklarını unuttukları önemli bir alan olduğuna vurgu yaparak, “Plajları, mesire alanlarını çoğaltmak, yeşil alanları çoğaltmak halkın çok uygun koşullarda hizmet aldığı bu noktaları artırmak bizim her zaman hedefimiz olmuştur. Çünkü inancımız odur ki ülkemizin her bir tarafında yaşayan insanlar gibi Manavgat’ta yaşayan insanların da en iyi şeylere layık olduğuna inanıyorum. Açılan bu tarz tesislerde sağlıklı, hijyen koşullarında hizmet alabilmeleri, huzurlu bir şekilde vakitlerini geçirebilmeleri bizim için son derece önemli” diye konuştu.
Manavgat’ta 55 plajın Mavi Bayrağa sahip olduğunu ayrıca Manavgat’ta Mavi Bayrağa sahip 8 halk plajından 6’sının Manavgat Belediyesine ait olduğunu belirten Sözen, “Turizmin başkenti Antalya’nın turizm kapasitesi ve potansiyeli açısından üçte birini Manavgat teşkil ediyor. 250’ün üzerinde 5 yıldızlı konaklama tesisinin bulunduğu bölgemizde biz de Manavgat Belediyesi olarak özel sektörün bu girişimlerine yerel yönetim olarak ayak uydurmak, desteklemek görevimiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.