DOLAR 32,3310
EURO 35,0618
ALTIN 2.285,03
BIST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C

MANAVGAT BOĞAZİÇİ KOLEJİ HEDEF YÜKSELTTİ

Yaklaşık 1,5 yılın ardından okul yolunu unutan eğitim ordusu için hasret bitti. Okullar 6 Eylül de yüz yüze eğitime başlıyor. Bu mutlu haberin ardından Manavgat Boğaziçi Koleji vites yükseltti. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için üniversite başarı hedefini 4 puan arttırdı.

‘İLK 50 BİNE GİREN 12 ÖĞRENCİMİZ VAR’

Her geçen yıl üniversiteye yerleştirme başarı puanlarını yukarıya taşıdıklarını kaydeden Manavgat Boğaziçi Koleji kurucu temsilcisi Polat Selçuk , Devlet üniversitelerine yerleştirme başarılarının bu yıl %89 olduğunu belirti. Selçuk, “Geçen yıl ki üniversiteye yerleştirme başarımız %86 idi. Bu sene ki başarımız ise %89. Bu başarı puanı özel üniversiteye yerleştirme başarısı değil. Devlet üniversitesine yerleştirme ve Türkiye sıralamasına göre bir başarıdır. Mesela ilk 50 bine giren 12 öğrencimiz var” dedi.

ARA REKLAM ALANI
Polat Selçuk – Manavgat Boğaziçi Koleji Kurucu Temsilcisi

‘COVID’E RAĞMEN BAŞARDIK’

Covid’in eğitimi sekteye uğrattığı görüşüne kısmen katıldığını kaydeden Polat Selçuk çalışan kurum ve öğrenci için başarının her ortamda kaçınılmaz olduğu görüşünde. Selçuk, “Bu dönemde covid var .Biz eğitim alamadık gibi gerekçeler ortaya konduğu bir dönem yaşanıyor. Fakat eğitim öyle bir şey değildir. Eğitimi siz dört dörtlük olarak verirseniz bunun karşılığını alırsınız biz de olduğu gibi. Elbette covid ‘in zararı olmuştur eğitime olumsuz etkileri vardır ancak buna rağmen bazı eğitim kurumları Türkiye birincisi çıkarabiliyorsa Boğaziçi koleji Türkiye üçüncüsü çıkarabiliyorsa bu çalışmanın ürünüdür” ifadelerini kullandı.

‘EN ÇOK TERCİH EDİLEN OKULUZ’

Manavgat Boğaziçi Koleji kurucu temsilcisi Polat Selçuk hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü kaydetti. Selçuk, “Şuanda Manavgat’ta özel okullar arasında en fazla öğrenci sayısına sahip, en fazla tercih edilen okul olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz, %89 olan üniversite yerleştirme başarımızı önümüzdeki yıl %92, %93 e çıkarmak. Manavgat Boğaziçi Koleji ayakları yere basan bir okul ve hedeflerine emin adımlarla yürüyor” şeklinde konuştu.

‘YÜZDE 100 BAŞARI YOKTUR’

Eğitim sektöründe %100 başarının mümkün olmadığını belirten Polat Selçuk bu yıl 10’dan 11’e geçen öğrenci guruplarıyla bir sonraki sene %98 başarıyı hedeflediklerini açıkladı. Selçuk, “Yüzde yüz başarılıyız’ ben bunu asla söyleyemem. Çünkü yüzde yüz başarı hiçbir zaman mümkün değildir. Bugün 500 tam puanlı öğrenci almalarına rağmen Galatasaray Koleji, Kabataş Koleji gibi Türkiye’nin en seçkin okulları dahi yüzde yüz başarıyı sağlayamıyor. Manavgat Boğaziçi Kolejinin bu yıl 10’dan 11’ e geçen öğrencileri gerçek hüviyetini gösterdiğimiz öğrenci grupları. Daha yüksek başarı puanlarına bu öğrenci gruplarıyla ulaşacağız. Bu sene %93 bir sonraki sene ise %98 başarı rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

A.Refik İnci – Manavgat Boğaziçi Koleji Okul Müdürü

BİZ LİSEYİZ,TEK BİR HEDEFİMİZ VAR’

Manavgat Boğaziçi Koleji’nin üniversite yerleştirme başarı puanının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını belirten Okul Müdürü A. Refik İnci, “ Biz liseyiz. Ana sınıfı ilkokul, ortaokul yok bizde. Bizim tek bir hedefimiz var öğrenciyi üniversiteye göndermek. Manavgat Boğaziçi Koleji’nin tüm eğitim kadrosu beynini bir tek lise kısmına veriyor. Onun için başarımız daha da yükseliyor, daha da yükseleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘UMDUĞUMUZU BULUYORUZ’

Manavgat Boğaziçi Koleji müdürü A. Refik İnci hedeflerine nasıl ulaşacakları hakkında da bilgi verdi. İnci, ”Kendi öğretmenlerimizle yaptığımız disiplinli çalışma, toplantılar, yüz yüze eğitime geçerken yapılması gerekenler, Ne yaparız? Nasıl öne çıkarız? devamlı sorguluyor yeni yayınları takip ediyor, sık sık deneme sınavları düzenleyerek tüm kurum olarak öğrencilerimize verdiğimiz imkanlarla Boğaziçi Koleji olarak bizler umduğumuzu buluyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.