DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

LOJMAN ARSASI İHALELERİ MART’TA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, A Haber canlı yayınında turizm sektörünün yabancı personel çalıştırmak istediği, bunun önünde yasal engel bulunup bulunmadığı şeklindeki soruya da yanıt verdi.

 “Mart ayı itibariyle lojman arsası ihalelerine başlayacağız”

Yerli istihdamın öncelikli olması gerektiğini belirten Mehmet Nuri Ersoy, “Yabancı çalışanların istihdam edilmesi için limit var. Bir limit koyuyoruz. Yerli istihdamın bizim için öncelikli olması lazım. Onu korumamız gerekiyor. Bizim kendi vatandaşımızı istihdam etmemiz lazım. Turizm okullarıyla bunun adımını attık. İkinci adım da bölgelerden personel transferi. Herkes kendi bölgesinde çalışmak zorunda değil. Bunun için lojman gerekiyor, bunun stratejisini de oluşturduk.  Mart ayı itibariyle lojman arsası ihalelerine başlayacağız. Otellerin yoğun olduğu ve lojman ihtiyacı olan bölgelerde lojman yapabilecekleri tahsis ihalelerine çıkacağız. Bu sorunu da birkaç yıl içinde kökten çözmüş olacağız. Olayın farkındayız ve onunla ilgili gerekli adımları attık.” şeklinde konuştu.

ARA REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.