DOLAR 32,5798
EURO 34,9832
ALTIN 2.425,63
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 29°C
Pts 27°C

Konuksever’de Yaşlı Evi inşaatı başladı

ANTALYADAILYNEWS

Muratpaşa Belediyesi, 5’inci Yaşlı Evi’nin inşaatına Konuksever Mahallesi’nde başladı. Yaşlı Evi , yeşil çatı gölgelik, doğal taş kaplama gibi mimari özelliklere sahip olacak. Yaşlı Evi’nin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

ARA REKLAM ALANI

ANTALYA’NIN EN KALABALIK 1’NCİ İLÇESİ

Muratpaşa, 495 bin 688 kişilik nüfusuyla Antalya’nın en kalabalık 2’nci ilçesi. Ancak, ilçe Antalya’da 60 yaş ve üzeri kıdemli kent sakinlerinin yaşamak için tercih ettiği noktaların başında geliyor. 2 milyon 426 bin 356’lık kent nüfusunun 302 bin 480’le yüzde 12.4’ünü 60 yaş ve üstü nüfus grubu oluşturuyor.Muratpaşa için bu oran 68 bin 951’le yüzde 13.9’a yükseliyor.

YAŞLI EVLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Muratpaşa, kent merkezinde en fazla 60 yaş ve üzeri nüfus yoğunluğuna sahip bir ilçe. Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evleri çalışmasına 1 Ekim 2014 Dünya Yaşlılar Günü’nde Falez 2 Parkta, ilk Yaşlı Evini açmasıyla başladı. Fener ve Soğuksu mahalleleri Yaşlı Evleri ve son olarak Kızılsaray Mahallesi’nde eski bir Antalya evi restore edilerek Yaşlı Evleri’nin sayısı ilçede 4’e çıkarıldı.

İNSANA DOKUNAN BİR SOSYAL ÇALIŞMA

Muratpaşa Belediyesi şimdi de mimari plan ve proje çalışmaları tamamlanan Konuksever Mahallesi Yaşlı Evi’nin inşaatına başladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yaşlı Evlerinin insanları mutlu eden, insanlara dokunan bir sosyal çalışma olduğunu söyledi. 

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Sosyal hizmet uzmanları ve gerontologların görev aldığı Yaşlı Evlerinin üyelik sistemiyle çalıştığını ve birbirinden farklı alanlarda kıdemli kent sakinlerine hizmet verdiğini belirten Başkan Uysal“Konuksever Mahallemizde Yaşlı Evi’nin en kısa sürede tamamlayıp ihtiyaç hissedilen başka bir mahallemizde çalışmaya başlayacağız. Hedefimiz bu dönem içinde Yaşlı Evleri’nin sayısını 10’a çıkarmak” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.