DOLAR 32,5059
EURO 34,9169
ALTIN 2.447,53
BIST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Kişiye Özel Karavan İmalatı

Geçtiğimiz yıl karavan piyasasında müthiş bir patlama yaşandı, Bugün sıfır karavan fiyatları evlerle, kiralık karavan fiyatları ise lüks otellerle yarışıyor. Son dönemde özellikle öne çıkan trend ise ‘kendi karavanını kendin yaptırmak’. Gök Mobilya Antalya’da kişiye ve araca özel karavan imalatında siparişlere yetişmekte zorlanıyor.

KAMPİNG VE KARAVAN SEKTÖRÜ BÜYÜYOR

Ekonomide pek çok sektöre ciddi zararlar veren Korona Antalya’da en fazla turizm sektörünü vurdu. Ancak bu dönemde turizm sektörünün yüksek büyüme kaydeden bir bölümü var: Kamping ve karavan sektörü. Artan talepler 3 kuşaklık firmaların dahi üretim alanlarını buraya kaydırdı. Antalya Manavgat’ta hizmet veren Gök Mobilya & Karavan bugün 3. Motokaravanını Almanya’ya yolcu etti.

ARA REKLAM ALANI

YENİ TREND ARACINI KARAVANA DÖNÜŞTÜRMEK

Normal bir aracı karavana dönüştürmek mi yoksa hazır almak mı ? Gök Mobilya & Karavan’ı kısa zamanda karavan üretiminde öne çıkaran en büyük özelliği işte bu. Kişiye ve araca özel üretim yapabilmesi. Aracın karavana dönüşüm, projelendirilme ve tescil edilmesi aşamasında model kısıtlaması bulunmuyor. Ancak ÖTV mevzuatına göre iktisap tarihinden itibaren 5 yılını doldurmamış araçların karavana dönüştürülmesi halinde, ÖTV farkının devlete ödenmesi gerekiyor. Bu durum maalesef yeni araçların karavana dönüştürülmesi için tercih edilmemesine neden oluyor. Çünkü şu anda bu araçlar için ÖTV oranı yüzde 200, yani araç bedelinin iki katı.

3 AYDA SIFIRDAN 3 KARAVAN

Antalya Manavgat’ta ki fabrikasında 3 ayda 3 karavanını sorunsuz bir şekilde teslim eden Gök Mobilya ve Karavan’ın son teslimatı yine Almanya’ya oldu. Kısa sürede duşundan tuvaletine buzdolabından televizyonuna karpostallık bir eser ortaya çıkartan Antalya’da yerli karavan imalatının yükselen yıldızı Gök Mobilya & Karavan’nın Avrupa’ya gönderdiği Motokaravanların teknik özellikleri hazır karavanlarla yarışır halde. Elbette çok daha hesaplı ve avantajlı fiyatlarla sunuluyor.

KARAVAN SEKTÖRÜ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de karavan sektörü hızla büyümeye devam ediyor. 2020’nin Kasım ayına kadar geçen yılın bu dönemine kıyasla yüzde 39,9 oranında daha çok motokaravan satıldı. Ayrıca 2020 Almanya’nın karavan sektörü için gelmiş geçmiş en iyi yıl oldu. Römork karavan satışları da yüzde altıya yakın artış kaydederek büyüdü. Antalya’da Belediyeler’de karavan ve kamping turizmi için daha geniş alanlar açıyor. Çünkü Karavan ve Kamping Turizmi bugün bölge ekonomisinin yüzünü güldüren en önemli turizm faaliyeti olarak görülüyor

Gök Mobilya & Karavan’ın son teslim ettiği karavana dair görsellerden oluşan fotoğraflar

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.