DOLAR 32,3605
EURO 34,9640
ALTIN 2.325,39
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Az Bulutlu
Antalya
22°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 24°C

Kırcamili Türel’ i Omuzlarda Taşıdı

Antalya DailyNews

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, üst mahkemenin Kırcami planları ile ilgili verilen iptal kararının yürütmesini durdurduğunu müjdeledi. Türel, “Üst mahkemede Kırcami kararı lehimize çıktı. İnşallah seçimlerden önce Kırcamili kardeşlerimize yeni imar planına göre tapularını vermiş oluruz” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Kapı Kapı dolaştım

Birkaç ay önce Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin Kırcami planlarının iptali yönünde karar verdiğini hatırlatan Türel, “Benim için beklemediğim sürpriz karardı. Açıkçası şaşırdım ama yargı kararları konusunda boynumuz kıldan ince, gereğini yapmak zorundayız diyoruz. Ama hukuki mücadele konusunda sizlerin avukatı olarak en üst mahkemeye kadar taşımak suretiyle sonuna kadar savunuyoruz. Ben iptal kararının ertesi günü yüksek mahkeme nezdinde yaptığımız planın hukuki olduğunu, haklı olduğumuzu ifade eden bir dizi ziyaret için Ankara’ya gittim. Yerel mahkemenin belki bilirkişi raporlarına bakarak verdiği bize göre haklı olmayan kararın bir üst mahkemede düzeltilmesi gerektiği düşüncesiyle kapı kapı dolaşarak, en üst mercilerde kime ulaşılması gerekirse ulaşarak derhal harekete geçtik. Ben Ankara’da bu ziyaretleri yaparken CHP Muratpaşa İlçe Başkanı açıklama yaptı. Yanlış anlamayın burada bir kişinin attığı iftirayı, yalanı bir partiye fatura etmek için söylemiyorum. Ama bu arkadaşın iftira düzeyini hangi boyuta taşıdığını anlatmak için söylüyorum. Neymiş efendim bu planları Menderes Türel Sur Yapı daire satsın diye iptal ettirmiş. Yazıklar olsun sana. Ben Ankara’da bu planların üst mahkemede iptali için kapı kapı dolaşırken, burada bir mahkeme kararının arkasına sığınıp beni Kırcamili kardeşlerimle karşı karşıya getirmeye çalışırsanız bunu başaramazsınız. dedi.

Yürütme durduruldu, tapular seçimden önce

Başkan Menderes Türel, tüm bu gayretlerinin neticesinde Kırcami planlarının üst mahkemede yeniden lehlerine sonuçlandığını, üst mahkemenin yerel mahkemenin verdiği plan iptaliyle ilgili yürütmeyi durdurma kararını verdiğini müjdeledi. Elindeki üst mahkeme kararını Kırcamililere gösteren Türel, “Bu kararı almak için mahkeme kapısında bekledim. Kırcami’nin önü açıldı. Arkadaşlarım derhal Muratpaşa Belediyesi ile temasa geçecekler. Hemen yarın sabah, tapu kadastroya mevcut planları derhal göndermesi için Muratpaşa Belediyesi’ne ilgili yazıyı ulaştıracağız. Tapu Kadastro Bölge Müdürümüz ile görüştüm. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğümüz gerekirse 24 saat esasına göre çalışacaklar. Artık başka bahara işi bırakmak istemiyoruz. İnşallah seçimlerden önce Kırcamili kardeşlerimize yeni imar planına göre tapularını vermiş oluruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.