DOLAR 32,5128
EURO 34,7988
ALTIN 2.427,11
BIST 9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 28°C
Paz 29°C

KARAVAN HAYALİ KURANLARA MÜJDE

Motorlu karavanlarda uygulanan ÖTV’nin yüzde 220’den yüzde 45’e indirilmesi karavan sektöründe kelimenin tam anlamıyla doping etkisi yarattı. Çok yakında Türkiye‘nin Avrupa’nın karavan üretim üssü olması içten bile değil. Çünkü Antalya’da motokaravan dönüşümü yapan Gök Mobilya’nın 10 aylık performansı tüm bu beklentileri kanıtlar nitelikte.

ÖTV İNDİRİMİ TALEPLERİ ARTTIRDI

Motorlu karavanlarda ÖTV oranı yüzde 45’e indi. Motorlu karavanlara talebin arttığını belirten sektör temsilcileri, yeni düzenlemenin Türkiye’deki karavan üretiminde kilit rol oynayacağını düşünüyor. Pandemi döneminde motokaravan dönüşümüne başlayan Gök Mobilya taleplere yetişmekte zorlandığını açıkladı. Gök Mobilya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Gök, “Sıfır araçlarda yüzde 230 oranında özel tüketim vergisinden dolayı yeni araçların karavana dönüştürülmesi neredeyse imkansız hale geliyordu. ÖTV indirimi ülkemiz için önemli kazanımlar sağlayacaktır” dedi.

ARA REKLAM ALANI
Ahmet Ali Gök – Gök Mobilya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

İHRACAT HIZLANACAK

ÖTV indirimiyle karavan yapımı ve karavan dönüşümü alanlarında ciddi bir üretim artışı olacağına dikkat çeken Gök, üretimdeki artışla Avrupa ve diğer dünya ülkelerine karavan ihracatının hızlanacağını belirtti.

İSTİHDAM ARTACAKTIR

Türkiye’de karavan üretimi ve tedarikçiler düşünüldüğünde sektörün şu an 2 bin kişiye istihdam sağladığını ifade eden Ahmet Ali Gök, ÖTV indiriminin ardından bu sayının katlanarak artacağını kaydetti. Pandemi döneminde Gök Mobilya olarak karavan dönüşüm alanına girdiklerini kaydeden Ahmet Ali Gök Türkiye’de karavan imalatındaki işçilik maliyetlerinin Avrupa’ya oranla çok uygun olmasından dolayı taleplere yetişemediklerini başta Avrupa ülkelerinden olmak üzere aynı müşteriler tarafından ikinci kez tercih edildiklerini kaydetti.

KARAVANCILARIN ADRESİ ANTALYA OLDU

Antalya’nın bu yaz karavan tutkunlarının akınına uğradığının altını çizen Gök , Gök Mobilya olarak bölgeye gelen yerli yabancı bir çok karavancıya teknik destek verdiklerini belirtti.

‘KALİTEMİZİ VE KADROMUZU GÜÇLENDİRDİK’

Motokaravan dönüşüm alanında tüm trendleri yakından takip etiklerini kaydeden Gök Mobilya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Gök, karavan tutkunlarının talepleri doğrultusunda her geçen gün üretim kalitelerini ve kalifiye personel sayısını arttırdıklarını söyledi. Ahmet Ali Gök, ” Antalya’nın çok yakında Avrupa’nın karavan üretim üssü olabilir” dedi.

#Karavan #GökMobilya #MotoKaravan #AntalyaKaravanİmalatı

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.