DOLAR 32,5732
EURO 34,7825
ALTIN 2.509,19
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Kaleiçi’nin ilk Yeşil Anahtarlı oteli !

Keşfetme duygusunu tetikleyen, dar sokakları, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı tarihinin izlerini taşıyan Antalya’nın geçmişe açılan kapısı Kaleiçi, artık yeşil anahtarlı. Hadrianus Otel, dünyada 60 ülkede verilen Yeşil Anahtar ödülünün sahibi oldu.

Dr. Ayşe Günbey Şerifoğlu

Otelin sahiplerinden Dr. Ayşe Günbey Şerifoğlu, uzun yıllar Kuşadası Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak çalıştı. Aynı zamanda Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Kuşadası Temsilciliği görevini de yürüten ve halen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Habitat Derneği yönetim kurulu üyelikleri de bulunan Şerifoğlu, emekli olmasıyla birlikte aileye ait otelin işletmeciliğine başladı.

ARA REKLAM ALANI

Başkan Uysal’ı ziyaret etti

Şerifoğlu, işletmeciliğinin ilk yılında yaptığı değişikliklerle ödülün sahibi olurken Kaleiçi Old Town Festivali başta olmak üzere yaşayan antik kente yönelik bir çok çalışmayı hayata geçiren Başkan Uysal’ı makamında ziyaret etti.

‘Antalya’da 57 yeşil anahtarlı tesis var’

Başkan Uysal, TÜRÇEV koordinasyonunda yürütülen Yeşil Anahtar ödülünün mavi bayrak gibi önemli bir ödül haline geleceğine inandığını söyledi. Başkan Uysal, “Antalya’da 57 yeşil anahtarlı tesis var. Ama bunlar içinde restoran olarak tek 7 Mehmet ve Kaleiçi’nden de sadece Hadrianus Otel yer alıyor” dedi. Başkan Uysal, Yeşil Anahtar ödülünün yaygınlaşması için her türlü desteğe ve iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.