DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

HEPİMİZ ORADAYDIK !

Orman yangınları insanların canını tehdit ettiği kadar binlerce hayvanın da hayatını olumsuz etkiliyor. Tarihinin en büyük yangını yaşayan Manavgat’ta yangına direk maruz kalan hayvanlar için ilçede ki veterinerler seferber oldu. Yangın süresince Manavgat serbest veterinerlerinin oluşturduğu grubun bölgeyi yakından tanıması yüzlerce yaralı hayvana hızlı müdahale imkanı sağladı.

A+
A-

‘15 GÜNDÜR TEDAVİ HİZMETİ VERİYORUZ’

Büyük Manavgat yangınından etkilenen sessiz dostların yaraları sarılmaya devam ediyor. Antalya Veteriner Hekimler Odası Manavgat temsilcisi Vedat Gün Manavgat serbest veterinerleri olarak yangınlarda yaralanan hayvanların tedavisi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Gün: “Türkiye’nin dört bir tarafından gelen, üniversitelerden belediyelerden serbest veteriner hekim arkadaşlarımızla birlikte barınağımızda ve Tarım İlçe müdürlüğümüzde koordineli bir şekilde çalışarak yaklaşık 15 gündür tedavi hizmeti vermekteyiz.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

‘ULAŞMADIĞIMIZ HİÇ BİR KÖYÜMÜZ KALMADI’

Tedavilerin bir çoğunda başarıya ulaştıklarını kaydeden Vedat Gün: “Ulaşmadığımız hiçbir köyümüz kalmadı. Hepsine elimizden geldiği kadar her türlü desteği vermeye çalıştık. Şu anda da vermeye devam ediyoruz. Ne zaman sonlandıracağımız da belli değil. Hala tedavilerimiz devam ediyor. Bölgede halen Manavgat ve Antalya dışından bizimle koordineli çalışan gruplar var. Sahada sayımız 100’ e kadar ulaştığı zamanlar oldu. Burada ki tedavilerimizin birçoğunda başarıya ulaştık. Ancak birkaç yerde elimizden geleni yapmamıza rağmen sonuç alamadığımız durumlar oldu.”

‘BİZDEN YARDIM TALEBİNDE BULUNDU’

İlçede yangından zarar gören hayvanlara yardımcı olan bazı STK’ların olduğunu kaydeden Serbest veteriner Mustafa Koç : “Biraz önce bahsettiğimiz STK (HAYTAP) bizden yardım talebinde bulundu. Biz onların keçilerine baktık. Onların getirdiği kedilere baktık. Bazı koyunlar getirdiler ultrasonla hamileliklerine baktık. Talep geldikçe yardımcı olmaya devam ediyoruz. Burada ki serbest veteriner arkadaşlar tüm STK’lara yardımcı oluyor zaten.”

DIŞARIDAN GELEN EKİPLER BÖLGEYİ BİLMİYORDU

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen ekiplerin bölgeyi tanımadığına dikkat çeken Koç, ihbarları doğru değerlendirerek dışarıdan gelen ekipleri yönlendirdiklerini kaydetti. Koç: “Bizim oluşturduğumuz gurup Whatsapp grubumuzdan ilk gelen ihbarları konum, problemin ne olduğu ve muhatap olacağımız kişinin telefon numarası bu üç bilgiyi aldık guruba gönderdik. Guruptakiler ben 5 Km yakınım ben gidiyorum, ben 3 Km yakınım şeklinde  faaliyetlerine başladılar.”

BU CENAZEYİ BİZ KALDIRACAĞIZ

Bölgedeki gurupların yavaş yavaş bölgeden çekileceklerini kaydeden Mustafa Koç şöyle devam etti. “ Karşımızda bir cenaze var. Yangın bölgesi var. Ve yaralı hayvanlar var. Bunları biz buradaki serbest veterinerler olarak beraber kaldıracağız.”

KAYNAĞIMIZ TÜM TÜRKİYE

Yaralı hayvanların tedavi giderleri ve ihtiyaç duydukları ilaçların temini konusunda Türkiye’nin her bir noktasından yardım geldiğini belirten Koç: Türkiye’de ki tüm veteriner hekim arkadaşlarımız , belediyeler, ilaç depoları, bir gurup oluşturuyorlar. İlaca ihtiyaç var diyorlar. Herkes gönlünce ilaçları kutularla doldurup bize gönderiyorlar. Gelen ilaçları tarım ilçe müdürlüğünde sınıflandırıyoruz. Sahada çalışan hekim arkadaşlarımız bize ulaştığında bu ilaçları onlara temin ediyoruz. Bizim ITS dediğimiz bir sitem var. O sistem üzerinden olan ilaçlar önemli ilaçlar olduğu için Tarım İlçe Müdürlüğü kontrolünde olması bizim için önemli’ dedi.

‘NAKİT YARDIM KABUL ETMİYORUZ’

Nakit yardımında bulunmak isteyenlerin olduğunu belirten serbest veteriner hekim Mustafa Koç Manavgat Serbest veterinerler gurubu olarak nakit yardım almadıklarını kaydetti. Koç: “ Para yardımı almadık. Tabi ki biz burada gönüllü serbest veterinerler olarak sadece hayvanlara değil ormancıların ihtiyaçları, itfaiyecilerin ihtiyaçları, jandarma komandonun ihtiyaçları içinde bizler çaba sarf ettik.”

HAYVAN BULDUM NE YAPMALIYIM?

Manavgat serbest veteriner hekim Mustafa Koç orman yangınında hayvan bulanların ya bir serbest veteriner hekime müracaat etmeleri gerektiğini veyahut Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğüne veya Manavgat Belediyesi’ne ihbarda bulunmalarını istedi.

HAYVAN HASTANELERİ ÜCRETSİZ TEDAVİ EDİYOR

Yangının başladığı günden itibaren Türk Veteriner Hekimler Konseyi’nin hayvanları ücretsiz tedavi edin ücretlerini biz karşılayacağız şeklinde açıklamada bulunduğunu kaydeden Mustafa Koç : “Hayvan hastaneleri ücretsiz tedavi yapacaklarını belirttiler. Hatta bizim bu bölgeye araç göndererek tedavi yaptıran hayvan hastaneleri mevcut” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.