DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya °C
Antalya
°C
°C
°C
°C
°C

“Geleceğin Mutfağı” Barut Hemera’da Tanıtıldı

Barut Hemera’nın sponsorluğunda hayata geçirilen Şef Özge Şahin’in Geleceğin Mutfağı adlı kitabı, turizm ve basın dünyasının yoğun ilgisiyle özel bir etkinlikte tanıtıldı. Lansmanda kitabını imzalayan Şahin, mutfakta sürdürülebilirlik ve israfın önlenmesi konularına dikkat çekti.

Gıda Atıklarından Lezzetli Dönüşüm

Etkinlikte, gıda atıklarından dönüştürülmüş özgün lezzetlerin tadımı yapıldı. Şahin, günümüzde ev ve otel mutfaklarında sıklıkla karşılaşılan gıda atıklarının yaratıcı ve lezzetli yemeklere nasıl dönüştürülebileceğini gözler önüne serdi. Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri de tadım etkinliğine katılarak sürdürülebilir mutfak uygulamalarını deneyimledi.

Şef Şahin’den Mutfakta İsrafı Önleme Çağrısı

Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Haydar Barut’un da katıldığı etkinlikte konuşan Şahin, bu projenin kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Cengiz Haydar Barut ile çok değerli bir projeye imza attık. Geleceğin Mutfağı, Türkiye’de az rastlanan bir kitap. Geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş tarifleri yazılı hale getirerek, mutfak kültürümüzü gelecek nesillere aktardık” dedi.

Türk mutfağının aslında bir “yokluk mutfağı” olduğunu vurgulayan Şahin, bu anlayışın günümüzdeki atıksız mutfak felsefesiyle örtüştüğünü belirtti. Mutfakta çalışan herkesin israfı önleme konusunda bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, gıdanın değerinin her geçen gün arttığını, maydanoz sapından peynir altı suyuna kadar birçok atığın değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kitap Küresel Alanda Yayılacak

Şef Özge Şahin, kitabının İngilizceye çevrildiğini de müjdeledi. “Bizim bu dönüşüm mutfağımızı neden dünya tanımasın?” ifadelerini kullandı. Geleceğin Mutfağı, 2024 Aralık ayından beri satışta olup, Osmanlı, Girit ve Karadeniz mutfaklarından esintiler barındırıyor.

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.