DOLAR 32,5147
EURO 34,8095
ALTIN 2.430,83
BIST 9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Ergün Atalay: Sorumlular bir an önce bulunsun !

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Antalya’da Şeker- İş Sendikası bağlı Grand Şeker otelde düzenlenen “medya buluşmaları” etkinliğinde konuştu. Gündeminde Amasra’da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazası vardı. Sorumluların bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

ARA REKLAM ALANI

Sorumluları nedir, kimdir?

Soma, Ermenek, Siirt ve Maraş’ta ki kömür ve maden ocaklarında meydana gelen kazaların ardından Türkiye’nin en güvenilir kömür ocaklarından Türkiye Taşkömürü Kurumu´na bağlı Amasra’da da kaza meydana geldiğini hatırlatan Atalay, “ Şimdi burada muhakkak bir sebebi var bunun. Yani gaz kendi kendine patlamaz. Şimdi madenle ilgili bu kurulan araştırma komisyonu, bir an evvel sebebini bulsun. Sorumluları nedir, kimdir? Bir kamuoyunun önüne çıkartsınlar. Ondan sonra maden zirvesi yapmamız gerekiyor. Ki bunu yıllardır dillendiriyoruz. Bunun içinde iktidarı, muhalefeti olsun. Bunun için de maden mühendisleri, işçisi, sendikaları, üniversiteleri olsun. A´dan Z´ye de burada bu meseleyi ülke gündemine bir daha yeniden getirelim. Çünkü bu kabul edilecek bir durum değil” dedi.

Türkiye´deki bütün maden ocaklarına kurmak lazım

Büyük kazaların dışında maden ocaklarında iş kazaların meydana geldiğini ve her gün bir ya da birkaç kişinin öldüğünü ve şehit düştüğünü anlatan Atalay, sayının az olması nedeniyle gündemde çok yer almadığını belirtti.

Kazaların önüne geçilmesi için gelişen teknolojiyle birlikte tüm maden ocaklarının daha güvenilir hale getirilmesi gerektiğini dile getiren Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Aslında Amasra’daki kömür ocağında bizim iyi de bir teknolojimiz var. Aşağısı 350 metre, 2,5 kilometrelik bir alan var. Bu madenin tavanlarında su torbaları var naylondan. O su torbaları olmasa daha vahim olurdu. Çünkü ateşi gördüğü zaman su torbaları patlıyor. Madeni, kömürü, su, çamur yapıyor. Çünkü kömür aşağıda bu silah gibi, mermi gibi yani vurduğu yeri yok ediyor. Yani bu sistemi Türkiye´deki bütün maden ocaklarına kurmak lazım. Daha önemli bir şey var. Şimdi bu ülkede maden yoğunluklu olduğu yerler belli. İşte Maraş bölgesi, Zonguldak bölgesi, Kütahya bölgesi, Soma bölgesi. Bir an evvel oradaki üniversitelere, hastanelere yanık tedavi merkezini kurmak lazım. Şimdi bizim İstanbul´da altı kardeşimiz var. Bunların işte 4 tanesi yanık. Sebebi ne? İşte oralarda yanık merkezi yok. Yani sağlıkta belli bir noktadayız ama bu meseleyi de o bölgelerde halletmek lazım. İşte ben bunu senelerdir dillendiriyorum. Gündem oluyor böyle kaza olduğu zaman. Sonra insanlar unutup gidiyor. Yani mesele bu. İnşallah bir an evvel önümüze raporu koyarlar. Sonra önümüzü görürüz. Ona göre hareket ederiz.”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.