DOLAR 32,5900
EURO 34,7889
ALTIN 2.408,69
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Az Bulutlu
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Sal 28°C
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 26°C

Elmalı’da Terse Göçü Başlatan Proje

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya tarımını ileriye taşıyan projeleri meyvelerini veriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı Çukurelma Mahallesi’nde 2 bin 500 dekar alanı kapsayan kapalı devre sulama sistemi kurulmasının ardından verim ve kazanç artarken, yıllar önce mahalleyi terk edip şehre yerleşen 25 aile tarımla uğraşmak için topraklarına geri döndü. Büyükşehir Belediyesi Elmalı’da 15 bin dönüm araziyi daha su ile buluşturmak için kolları sıvadı.

A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle tarıma ve üreticilere desteği artarak devam ediyor. Çiftçinin verim ve kazancını artıran projeler şehre yerleşen birçok ailenin de köyüne geri dönmesine ve yeniden üreticilik yapmasına katkıda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı ilçesi Çukurelma Mahallesi’nde sulama kooperatifi işbirliği ile 6 ay önce hayata geçirdiği kapalı sulama sistemi meyvelerini verdi. 2 bin 500 dönüm araziyi su ile buluşturan projenin ardından seracılık gelişti, verim, kazanç ve toprağın değeri arttı. Yıllar önce verim alamadıkları için topraklarını terk eden 25 aile, sulu tarıma geçilmesiyle çiftçilik yapmak üzere tekrar mahallelerine geri döndü.

ARA REKLAM ALANI

YENİ PROJE İÇİN SAHADA ETÜD ÇALIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi, Çukurelma’daki başarının ardından Çobanisa, Gökova ve Bozhöyük mahallelerinde 15 bin dönüm araziyi kapalı devre sulama ile buluşturacak yeni bir proje için kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, Çukurelma’nın devamı olan proje için etüt çalışmaları gerçekleştirildi. Saha etüt çalışmasında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Naci Şentürk ve uzman ekipler, Çukurelma ve Gölova Sulama Kooperatifleri yönetim kurulu üyeleri ve muhtarları yer aldı. Etüt kapsamında mevcut su kaynaklarının yeterliliği ile birlikte yeni su kaynaklarının tespit çalışmaları yapıldı.

SERACILIK VE MEYVECİLİK GELİŞECEK

Elmalı ovasında yer alan Çobanisa, Çukurelma, Gökova ve Bozhöyük mahallelerini kapsayacak kapalı devre sulama sistemi ile toplamda 15 bin dönüm arazi sulanacak, binden fazla hane projeden faydalanacak. Proje ile bölgedeki örtü altı seracılığı yapan çiftçi sayısının artması da hedefleniyor. Başta sera ürünleri domates, salatalık, biber olmak üzere meyvecilikte de verim ve çeşitliliğin arttırılması da planlanıyor. 

ÇUKURELMA’DA ÜRETİM ARTIYOR

Çukurelma Mahallesi’nde faaliyete giren kapalı devre sulama sistemi ile üretimin arttığını belirten Çukurelma Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kocabıyık  “Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle sulama sorunumuz ortadan kalkmaya başladı. 2 bin 500 dönüm alanda çiftçilerimizin en önemli ihtiyacı olan suyu toprakla buluşturdu. Suyumuzu israf etmeden kullanmaya başladık. Çukurelma Mahallesi’nde 3 bin dönüme yakın tarıma son derece elverişli arazimiz var. Bu arazilerimizi sulama imkanı arttıkça verimliliği ve değeri de gün geçtikçe artıyor. Belediyemizin çalışmaları bölge tarımının geleceği adına bizi son derece ümitlendiriyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.