DOLAR 32,3625
EURO 34,9657
ALTIN 2.326,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Google’da Villa Tatili Aramaları Yüzde 82 Oranında Arttı 

Yaşanan pandemi süreci, orman yangınları ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren turizm sektörü, 2022 yılı yaz sezonuna büyük beklentiler ile girdi. Neredeyse her sektör için büyük önem arz eden dijital pazarlama stratejilerinin özellikle turizm sektörü için zorunluluk haline geldiğinin altını çizen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, dijital pazarlama stratejilerinden hedefleme ve biletleme yöntemlerine dikkat çekti. Bu süreçte tatil alışkanlıklarının da değiştiğine dikkat çeken Kaplan, geçen sene yüzde 63 olan Google villa aramalarının bu yıl yüzde 82 oranında artış gösterdiğini belirtti.

A+
A-

Dijital pazarlama stratejilerinin turizm sektörü için can suyu olduğunu belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Dijital pazarlama yöntemleri ile dünyanın dört bir yanında bulunan kullanıcılara doğrudan ulaşmak imkânı elde edebiliyoruz. Bunlardan bir tanesi, biletleme. Örneğin bir kullanıcı, Google’da yurt içi ve yurt dışı için bilet aradığında, daha sonradan girdiği herhangi bir sosyal medya uygulamasında karşısına oteller, gezilecek mekânlar veya araç kiralama ile ilgili hizmetleri alabileceği markalardan reklam gösterebiliyoruz. Aynı zamanda reklam göstermek istediğimiz bölgeyi hedefleyerek kriterlere uygun kullanıcılara ulaşabiliyoruz. Reklam teknolojileri geliştikçe yapay zekânın öğrenme kapasitesi ve kabiliyeti de artıyor. Kullanıcın dijital dünyada bıraktığı izler ile hedef kitle daha yakından tanınıyor” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Bu süreçte tatil alışkanlıklarının da değiştirdiğine dikkat çeken Kaplan, “ Geçtiğimiz yıl Google aramalarında yüzde 63 oranında villa tatilleri araştırıldı. Bu yıla baktığımızda bu oranın yüzde 82’ye ulaştığını görüyoruz. Tatil kararlarında genellikle ebeveynler karar verici olsa da yönlendirici unsur, ailenin küçük bireyleri. 12-22 yaş arası kullanıcılar genellikle Tiktok’ta zaman harcadığı için tatil reklamları da bu mecra baz alınarak yapılmalı. Sektörün en önemli pastasına sahip olan sağlık turizmi, dijital reklam pazarından da en fazla paya sahip. Özellikle Ortadoğu ve Amerika’dan saç ekimi ve estetik kliniği için ülkemiz çok fazla turist ağırlıyor. Kurumsal kongreler ve şirket tatilleri için ise Linkedin üzerinden yapılan reklamlar, hedef kitleye doğrudan ulaşmamızı sağlıyor” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.