DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Az Bulutlu
Antalya
22°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 24°C

Bataklıkta Açan Çiçek: BOĞAÇAYI

ANTALYA DAILYNEWS

Boğaçayı Kartpostalları Süslüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in vizyon projelerinden Boğaçayı muhteşem bir görünüme kavuştu. Boğaçayı ’nın
kartpostalları süsleyen son görünümü hafta sonu on binlerce vatandaşı ağırladı. Antalyalılar kentin yeni cazibe merkezinde güneşli havanın tadını çıkardı.

ARA REKLAM ALANI

Antalya’nın Cazibesi Artıyor

Dünya kenti Antalya’nın marka değerine değer katan proje ışıl ışıl aydınlatması ile gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı. Boğaçayı, turizmin başkenti Antalya’da kentin cazibesini de arttırıyor.

Vatandaşlardan Tam Not Aldı

Boğaçayı projesinin Antalya’ya kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yasemin Atalay: “Buranın eski halini çok iyi biliyorum. Çok kötü bir haldeydi. Şu an inanılmaz ve muhteşem olmuş. Kızımla otobüse atlayıp, geldik. Çok teşekkür ederiz yapanlara, emeği geçenlerin ellerine sağlık. Antalya bu değişimleri hak ediyor” dedi.

Kötü Bir Bataklıktı

Fatma Yalçın ise, “Önceden burası çok kötü bir bataklık halindeydi. 1 yıldır bu tarafta oturuyoruz. Gelip geçerken acaba nasıl olacak diye bakıyorduk. Yani böyle bir değişim beklemiyordum işin açıkçası. Sonra kız kardeşim hafta içi gelmiş ‘abla ne olur gidelim çok güzel olmuş’ dedi.

On Numara Bir Proje

Pazar günü ailesiyle birlikte Boğaçayı’na gelen Burhan Bertan ise izlenimlerini şöyle anlattı: “10 numara bir proje olmuş. Maşallah diyorum. Gerçekten bayıldık. Kendimi çok ayrıcalıklı hissettim. İçimizi açtı. Müthiş süper bir yer. Ağaçlandırma, peyzaj, çocuk oyun alanları tam anlamıyla efsane olmuş. Taşkın önleme projesi anlamında da çok isabetli olmuş. Geçen ki fırtınadan önce buranın yapılması büyük bir felaketi önleme açısından da etken oldu. Emeği geçenlerin eline sağlık.” ifadelerini kullandı

Boğaçayı İçin Neler Yapıldı

Rekreasyon çalışması ile Boğaçayı’nın denizle buluştuğu alanın doğusunda ve batısında toplam 1200 metre uzunluğunda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yürüyüş yollarının yanı sıra, Konyaaltı Sahil Projesi’ndeki bisiklet yolu ile bütünleşen 600 metrelik bisiklet yolu yapıldı. Boğaçayı çevre düzenlemesi boyunca oluşturulan ahşap seyir terası, gölgelikler ve oturma alanları ile alana gelen vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.

2300 Yeni Ağaç Dikildi

Çocuk oyun alanları, basket sahası, sokak antrenman parkuru, açık fitness alanı ve iki adet halka açık tuvalet düzenlendi. Sisli kuru havuz yapılırken, amatör balıkçılar için 4 balık tutma yeri oluşturuldu. Mevcut tüm ağaçların korunduğu projede yeni 2300 ağaç ve 300 bin çalı bitkisi dikildi.

Antalya Video haber,Video İçerik Hizmetleri,Antalya Haber,Antalya Daily News,


Antalya Daily News web sitesinde Abonelere ait video haber ve görsel içerikler yayınlanmaktadır.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.