DOLAR 32,5210
EURO 34,9215
ALTIN 2.439,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 26°C

BAŞKAN BÖCEK: BELEK ARITMANIN BEDELİNİ BÜYÜKŞEHİR ÖDEDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 11. Turizm Resort Kongresinde Altyapı çalışmaları hakkında konuştu. Serik, Belek ve Boğazkent arıtmalarında son durumu anlattı. Programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Belek arıtmasıyla ilgili Bakan Ersoy’un açıklamalarına cevap verdi.

BAKAN ERSOY ‘50 YIL BOYUNCA ARITMA İHTİYACI YOK’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 11. Turizm Resort Kongresinde Altyapı çalışmaları hakkında konuştu. Mehmet Nuri Ersoy, “Hiç görünmeyen bazı yatırımlar var. Hayati önemi var ama ortada gözükmez. Hiç kimse yapmak istemez. Alt yapı yatırımları. Bakanlık olarak yapılan bir konun değişikliği ile bizim yetkimiz yoktu. Atık su alt yapı yapma yetkisi aldık. İlk etapta Belek Serik bölgesi arıtmasının temelini attık. Hızlı bir şekilde sonuçlandırarak şu anda yatırım tamamlandı arkadaşlar. Şu anda işletme firması ile ilgili ihale süreçleri var. Önümüzdeki ay itibari ile işletme firmasının ihale süreci tamamlanır tamamlanmaz hizmete giriyor. Burada belki bir çoğunuz duymuştur bir müjdem daha var Boağazkent arıtmasının da ihalesini yaptık. Bu arıtmayı da Serik arıtmasına bağlıyoruz. Bu arıtma ile birlikte gelecek 50 yıl boyunca Serik ve Boğazkent bölgelerinde herhangi bir arıtma ihtiyacımız kalmıyor” dedi.

ARA REKLAM ALANI

BAŞKAN BÖCEK ‘BEDELİNİ BÜYÜKŞEHİR ÖDEDİ’

Kongrenin çıkışında Bakan Ersoy’un alt yapı müjdeleri konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belek arıtmanın atık su bedeli karşılığında yapıldığını kaydetti Başkan Böcek “Yatırımlarla ilgili sayın bakanımız herhalde unuttu ki Belek arıtma ile ilgili konuştuğunda tam 20 yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi atık su gelirlerini veriyoruz onun karşılığı yaptı. Burada herhalde unuttu . Çok yoğun, çok heyecanlı. Ben yine de her şeye rağmen Turizmin meşalesini yakan Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Ve bugüne kadar bütün devlet büyükleri ve turizm bakanlarına çok teşekkür ediyorum. Her zaman her ortamda her türlü krizi turizm bileşenleriyle turizm yatırımcı ve emekçileriyle beraber ayağa kaldırıyoruz. Burası Antalya Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hiç şüphesiz dünyanın en güzel yeri’ dediği güzel Antalya’mızda tarih var. 400’ün üzerinde antik şehir olan, ören yerlerinin çokluğunda birinci sırada. Mavi bayrak la ilgili birinci sırada olan bir ilimiz. Ben bütün katılan katkı koyanlara herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.