DOLAR 32,5184
EURO 34,7312
ALTIN 2.486,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

APADER’DEN MEHMETÇİĞE SELAM!

Antalya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (APADER) tarafından açılan kursa katılan ev hanımları yaptıkları pastaları satarak, gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacak.

‘HER ŞEY MEHMETÇİK İÇİN’

APADER Başkanı Mehmet Özen, “Ne kadar gelir olursa son kuruşuna kadar kazanılan parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayalım şeklinde karar aldık. Her şey Mehmetçik için” dedi.

ARA REKLAM ALANI
Mehmet ÖZEN-APADER Başkanı

APADER CRYSTAL EĞİTİM MUTFAĞI PASTACILIK KURSU

Antalya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (APADER) tarafından verilen “Pastacılık Eğitimi” kursiyerleri, yaptıkları pastaları satarak, gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. APADER Başkanı Mehmet Özen, dernek olarak sosyal projelere duyarlı olduklarını ifade ederek, “Biz de kursiyer arkadaşlarımızla birlikte ne yapacağımızı düşündük, bir günlük eğitimimizde pasta yapalım, herkes kendi imkanları ile yaptığı pastaları satsın, ne kadar gelir olursa son kuruşuna kadar kazanılan parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayalım şeklinde karar aldık. Bu şekilde ortak bir karar aldık ve herkes bu karardan son derece memnun oldu” şeklinde konuştu.

EV HANIMLARI MEHMETÇİĞE SELAM GÖNDERDİ

Kursiyerler yaptıkları pastaları sergileyerek Mehmetçiğe asker selamı gönderdi.
Başkan Özen, dernek tarafından ücretsiz olarak verilen pastacılık kursu konusuna da değinerek, “Bizim geçen yıl bir projemiz vardı, bunun ilk adımlarını geçen yıl attık ama bu yıl tamamladık. 1 aydır kursiyerlerimiz çalıştı ve mezunlarımızı verdik. Yeni kursiyerlerimizle devam edeceğiz. 15 kişi ile sınırlı tutuyoruz çünkü 10-15 kişi ile daha verimli çalışıyoruz. Ayda bir kursiyerlerimiz değişiyor, talep fazla biz elimizden geldiği kadar yetişmeye çalışıyoruz ve kursu haftada 2 güne çıkartmayı düşünüyoruz” şeklinde konuşarak şunları söyledi:
“Eğitimlerimiz pastacılık üzerine, evlerde yapılan göz kararı ya da bardak usulü değil de gramaj ile küçük pastalar, kekler, kurabiye çeşitleri öğreniyorlar. Temel pastacılığın A’sından başlayıp sonuna kadar gidiyorlar. Tabi bir aylık bir eğitimle usta olmuyorlar ama bu sürede evlerinde ikram edebilecek ürünler yapabiliyorlar. 
Kursu bitirenlere sertifikalarını veriyoruz, onaylı belge veremiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ayrı bir kursumuz var, 2,5 ay sürüyor. 2,5 aylık kursu bitirdikleri zaman 5 yıllık da sigortaları varsa iş yeri açabiliyorlar.”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.