DOLAR 32,3291
EURO 35,0497
ALTIN 2.284,40
BIST 8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Antalya’nın Güler Yüzlü Adamı

Çağın vebası olarak nitelendirilmeye başlanan koronavirüs ile mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gazeteciliğe başladığım 1995 yılndan beri tanıdığım bir siyasetçidir.

A+
A-

Mustafa Kozak’ın mygazete.com da yayınlanan köşe yazısı

ARA REKLAM ALANI

“Muhittin Böcek’i nasıl tanırsınız” diye soran olsa, “Kendisi halkın içinden çıkan; alçak gönüllü, güler yüzlü kişiliği ile kısa sürede herkesin sempatisini kazanan; iyi günde, kötü günde insanların yanında olan, düğünde, cenazede onları yalnız bırakmayan, acılara, sevinçlere ortak olan, özel günleri asla unutmayan , gidemediği davetlere çiçek gönderip gönülleri alan, kısır siyasi çekişmelerden uzak duran nadir görülen örnek bir karakterdir” diye tanımlarım.

Muhittin Böcek işte böyle bir meziyete sahiptir. Bu meziyetleri öyle herkeste göremezsiniz. Bu meziyetleri parayla pulla da alamazsınız. Belki de yaradılıştan. Muhittin Böcek’i başarıya götüren de işte bu insani vasıflarıdır.

Ben kendisiyle 1996 yılında E TV televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladığım dönemde tanıştım. E TV televizyonu o dönemde Antalya’nın en etkili yayın organlarından biriydi. Çok güçlü bir ekibimiz vardı. Ben o dönemde ANAP muhabirliği yapıyordum.

Dönemin Antalya Milletvekillerinden Sami Küçükbaşkan, ANAP il Başkanı Ahmet Çelebi siyasetin en etkili isimlerinin başındaydı. Turizm Bakanı İbrahim Gürdal ile Erkan Mumcu sık sık Antalya’ya geliyordu. O yıllarda dönemin Orman Bakanı Ersin Taranoğlu da mülkiyet davalarının çözümü için Antalya’da önemli icraatlar yapıyordu.

Muhittin Böcek de o dönemde ANAP Merkez ilçe başkanlığına getirilmişti. Böcek, Siyaset öncesi Kemer ile Antalya arasında otobüs şoförlüğü yapan bir esnaftı. Konyaaltı Uncalı doğumluydu. Ama buraya Çağlarca köyünden göç etmişlerdi. Hatta babasının Çağlarca köyündeki evinin duvarında tarihi bir yazıt tespit edilince bunun haberini de yapmıştım yıllar önce. Kemer’in köklü ailelerinden Minta’ların kızıyla evliydi. Bir çocuk babasıydı. Aramızda abi kardeş ilişkisi vardı. Bu yüzden kendisine “Muhittin abi” diye hitap ederdim. “Başkanım” demezdim.

O dönemde ben de kameramanımız Zeki (Dilmen) abi ile birlikte her gün mutlaka ANAP il ve merkez ilçe başkanlıklarını ziyaret edip görüşmeler yapıyordum. Onların programlarını takip ediyordum. Muhittin Böcek güler yüzlü kişiliği ile ANAP merkez ilçe başkanlığı yaptığı dönemde herkesin sempatisini kazanmıştı. Nitekim partisi ANAP mevcut belediye başkanı Hasan Talşık yerine 1999 seçimlerinde Muhittin Böcek’i Konyaaltı Belediye Başkanlığı’na aday göstermişti. Yüzde 27 oyla 1999 seçimlerini kazanıp belediye başkanlığına seçidiğinde devir teslim törenine ben de gitmiştim. Böcek devir teslim törenine eşi ve oğluyla birlikte gelmişti. Oğlu Gökhan o dönemde küçücük bir çocuktu.

Deniz Baykal’ın çağrısı üzerine sonraki seçimlerde CHP’den aday olan Muhittin Böcek Konyaaltı ilçesine 2019 seçimlerine kadar başkanlık etti.

2019 seçimlerinde ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Aradan geçen yaklaşık bir buçuk yıllık süreçte kitap fuarı yaptı. Altın Portakal Film Festivali’ni halkla buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı ya da yaptırdığı işlerin hepsini beğenmesem de, hatta bazılarını yadırgasam da; hatta yakıştıramasam da genel olarak güzel işler yaptı. Ama başkanlığının ikinci yılında çağın vebası olarak bilinen koronavirüse yakalandı.

Bir sürü dedikodular…

Siyasi hayatı başarı öyküleriyle geçen Muhittin Böcek’in bu zorlu süreci atlatacağına düşünüyorum. Bundan sonra da güzel işler yapacağına inanıyorum. Güler yüzlü adam Antalya’nın sana ihtiyacı var. Dualarımız seninle Muhittin Abi.

https://www.mygazete.com/antalyanin-guler-yuzlu-adami-makale,526.html

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.