DOLAR 34,0973
EURO 38,0933
ALTIN 2.874,79
BIST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 30°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 29°C
Pts 29°C
Sal 31°C
Çar 31°C

Antalya’dan Güncel Haberler

Şiddetli fırtınanın etkileri, kaçak eğitim kurumlarına yapılan operasyonlar ve güvenlik önlemlerindeki artış, işte günün en dikkat çeken gelişmeleri;

ARA REKLAM ALANI

Kemer’de Şiddetli Fırtına

Dün, Antalya’nın Kemer ilçesinde yaşanan şiddetli fırtına, tatilcilerin keyfini kaçırdı. Saat 17.00 sıralarında başlayan kısa süreli yağışın ardından etkili olan fırtına, sahil şeridinde büyük hasara yol açtı. Şezlonglar, şemsiyeler ve tenteler havada uçuşurken, iskelelerdeki şezlonglar da denize düştü. Fırtınaya hazırlıksız yakalanan tatilciler bir süreliğine paniğe kapıldı. Otel çalışanları, denize sürüklenen eşyaları kurtarmak için seferber olurken, bazı otellerin plajlarında önemli ölçüde hasar oluştu.

Antalya’da Kaçak Eğitim Kurumlarına Operasyon

Antalya’da yasa dışı olarak eğitim veren okullara yönelik çalışmalar devam ediyor. Rus ve Ukraynalılar tarafından işletilen, ‘oyun evi’ adı altında faaliyet gösteren 3 kaçak okul tespit edildi. Bu okulların Türk eğitim kurumlarını hedef alarak broşürler dağıttığı ve sosyal medyada reklam yaptığı ortaya çıktı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı incelemede, bu okulların hiçbir resmi kayda sahip olmadığı belirlendi. Konyaaltı’nda bir Türk kurs merkezi içinde faaliyet gösteren Rus okulu da kapatıldı. Yetkililer, kaçak eğitim kurumlarına karşı mücadeleyi hızlandırarak etkili bir denetim mekanizması oluşturulması gerektiğini vurguluyor.

Korsan Taşımacılığa Karşı Sıkı Denetim

Antalya’da korsan taşımacılığa karşı mücadele sürüyor. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, İl Emniyet Müdürlüğü ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sıkı denetimlerle yasalara aykırı hareket edenlerin yakalanarak cezalandırıldığını belirtti. Alkan, korsan taşımacılığın hem yasal taşımacılara hem de vatandaşlara zarar verdiğini ve güvenliği tehlikeye attığını ifade etti.

Alanya’da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Alanya’da turistlerin yoğun olduğu bölgelerde güvenlik önlemleri sıklaştırıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahil şeridi ve plajlarda yaptığı denetimlerde asayiş ve hırsızlık olaylarına karşı önlem aldı. Ayrıca, safari araçlarına yönelik yapılan denetimlerde birçok sürücüye ceza kesildi.

Su İsrafına Karşı Uyarı

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su israfına karşı vatandaşları uyardı. Sızdıran ve arızalı tesisatların tamir edilerek su tasarrufu yapılması gerektiği vurgulandı.

Harp Malulü Gaziler Derneği’nin Yeni Hizmet Binası Açıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi’nin yeni hizmet binası, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla açıldı.

Antalyaspor’un Yeni Maç Hazırlıkları

Antalyaspor, Trendyol Süper Lig’de RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Kırmızı-beyazlı takım, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde yoğun bir antrenman programı uyguluyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.