DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Antalya’da Yabancı Dilde Tabelalar İçin Öneri

Antalya Daily News

ARA REKLAM ALANI

 Yabancı Dilde Tabelalar İçin Öneri

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da yabancı dilde ki  tabelaları engellemenin mümkün olmadığına vurgu yaptı. Başkan Türel, Yabancı dilde tabelalar için öneride bulundu. “Esnaf odalarında ve ticaret sanayi odalarında yabancı isim tescili halinde farklı bir tarife uygulanmasının çok önemli olacağını düşünüyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel,Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Alanya’da düzenlenen 4. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Başkan Türel  yabancı kelimelerin Türkçe’yi adeta istila ettiği bir dönemden geçiyorken, Türkçe’nin karşı karşıya kaldığı sorunların ele alınacağı toplantının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkçe Zengin Bir Dil

Türkçe’nin son derece zengin bir dil olduğunun altını çizen Türel, park yerine bahçe kelimesinin neden kullanılmadığını sorgulayarak, “Konyaaltı sahilinde çok güzel bir projemiz var adeta bir botanik bahçe. Biz adına Sahil Antalya Yaşam Parkı dedik. Halbuki orası denizin kıyısında güzel bir bahçe oldu. Neden bahçe demedik kendi kendime sorguladım. İşte sizlerin bu gayreti, sizlerle bu kısacık toplantıda birlikte olmak bile bizlere bunu gösterdi” diye konuştu.

Yabancı İşyeri İsmine Yasal Mevzuat Önerisi

Bir turizm şehri olan Antalya’da Türkçe’yi korumak adına cadde düzenlemelerinde tabela disiplini getirdiklerini ancak esnafın iş yeri isimleri ya da dükkânlarına yabancı turistleri çekmek için yabancı dilde ki  tabelaları engelleyemediklerini belirtti. Başkan Türel bunu engellemek mümkün olmasa da yasal bir mevzuata dayandırılabileceğini ifade ederek, “Özellikle şirket tecillerinde isimlendirme önem arz ediyor. Eski bir ticaret sanayi odası başkanı olarak esnaf odalarında ve ticaret sanayi odalarında yabancı isim tescili halinde yabancı dilde ki tabelalar için farklı bir tarife uygulanmasının bence çok önemli olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için AntalyaDailyNews, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.