DOLAR 32,4986
EURO 34,7995
ALTIN 2.488,58
BIST 9.564,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

TOPLU ULAŞIMDA İLK YARDIM DÖNEMİ

ANTALYA DAILY NEWS

İlk yardımı araçta yapabilecekler


Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’ye bağlı otobüs şoförleri ve vatmanlar Türk Kızılayı’ndan ilk yardım ve temel yaşam desteği eğitimi alıyor. Toplu ulaşım çalışanları, sertifikalı eğitim programı ile olası bir vakada vatandaşa araçta ilk yardım müdahalesi yapabilecek duruma gelecek.

ARA REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılayı Antalya Şubesi iş birliğinde Ulaşım A.Ş.’ye bağlı 550 otobüs şoförü ve 98 vatmana temel ilk yardım ve temel yaşam desteği eğitimi veriliyor. Antalyalıların canını emanet ettiği şoförler, temel ilk yardım ve temel yaşam eğitimi ile daha donanımlı hale geliyor.

Sınavda başarılı olanlar sertifika alacak

Türk Kızılayı uzmanları tarafından verilen uygulamalı eğitimde şoförler ve vatmanlar temel ilk yardım eğitimi kapsamında solunum yolu tıkanmaları, bilinç bozuklukları, ısı dengesi bozuklukları, yanıklar, kanamalar, kırık çıkık ve burkulmalar, boğulmalar, hayvan ısırıkları, zehirlenmeler, yaralanmalar, yaralı taşıma gibi konularda eğitiliyor. 4 ay sürecek eğitimlerin ardından değerlendirme sınavında başarılı olan şoförler sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Özkoç, Başkan Türel’e teşekkür etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile böylesine önemli bir konuda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Esra Özkoç, Başkan Menderes Türel’e ilk yardım eğitimi konusunda gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti. Özkoç, “Şu ana kadar 50 otobüs şoförümüz ve vatmanımıza ilk yardım eğitimi verdik. Bu sayı toplamda 650 kişiye kadar çıkacak. Diğer belediyelerde de aynı duyarlılığı görmek isteriz. Bizler destek için her zaman hazırız” diye konuştu.

Şoförler olaylara araçta müdahale edebilecek

Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Tahir Özdaş ise şoförlerin her gün pek çok olayla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin insan sağlığına gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti. Özdaş, “Ulaşım A.Ş. bünyesinde görev yapan şoförlerimiz 16 saatlik bu eğitimin ardından temel ilk yardım gerektiren birçok olaya araçlarında müdahale edebilecek. Bu tür olaylarda zaman çok önemli. Temel ilkyardım eğitimi alan şoförlerimiz belki de bu sayede bir insanın hayatını kurtaracak” dedi.

Şoförler eğitimden memnun

Aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını belirten Otobüs Şoförü Gülay Gül ise “Bugün burada hayat kurtaracak bilgiler öğrendik. Bundan çok memnunuz” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.