DOLAR 34,2494
EURO 37,0888
ALTIN 3.008,88
BIST 8.731,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Çar 26°C
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 27°C

Antalya Bülten- 29.05.2024

Antalya’da dünün özeti, bugünün gündemi;

ARA REKLAM ALANI
  • Türkiye’nin en mutsuz illeri belli oldu. İlk 10 ilin açıklandığı sıralamada, Antalya ikinci sırada yer aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye’nin en mutsuz illerini açıkladı. Türkiye’nin en mutsuz illeri arasında ilk 10’da Akdeniz Bölgesi’nden sadece  Antalya yer aldı. Nüfusu 2.688.004 olan Antalya’da bulunan mutsuz insanların il nüfusuna oranı yüzde 11,7.
  • Antalya’nın Serik ilçesinde, dolu yağışı nedeniyle açık alanda bulunan tarım ürünleri zarar gördü. Yaklaşık bin 500 dekar alanda etkili olan yağış sonucu, özellikle açık alanda karpuz, patlıcan, biber, kabak, kereviz ekili alanlar ile zeytin bahçelerinde meyve dökümü şeklinde zarar oluştu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede ön hasar tespit çalışmalarına başladı.
  • Antalya, 2024’ün dört ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük artışla 2 milyon 66 bin 962 yabancı turist ağırladı. İç pazardan da talep gören kentte, okulların 14 Haziran’da kapanacak olması dolayısıyla Kurban Bayramı tatili rezervasyonları hareketlendi. Turizm sezonun çok iyi gittiğini, dört ayda 2 milyondan fazla turisti ağırladıklarını söyleyen Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, İç pazara yönelik olarak ta Bayram rezervasyonlarının çok iyi olduğunu ve şimdiden otellerin yüzde 80 dolduğunu belirtti.
  • Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya, Isparta ve Burdur illerinde Şubat-Nisan dönemi boyunca ciddi kuraklık belirtilerinin gözlendiğini vurgulayarak, kuraklıkla mücadele için önemli adımların atılması gerektiğine dikkat çekti. Alınması istenilen önlemler arasında yerel yönetimlerin su tasarrufu kampanyaları başlatması, tarım ve orman bakanlığının çiftçilere kuraklığa dayanıklı tohum ve bitki türleri hakkında eğitim ve destek sağlaması, Devlet Su İşleri’nin baraj ve göletlerde su seviyelerini izlemesi ve acil durum planları hazırlaması yer alıyor.
  • Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonda 6 kişilik sahte basın kartı ve basın plakası veren şebekesini çökertti.
  • DEVLET Tiyatroları Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali’nde son eserler sahnelendi. Perdeler izleyicinin yoğun alkış yağmuru altında kapandı. Festivale İspanya, Tataristan, Polonya, Macaristan, Fransa, İtalya ve Küba’dan devlet tiyatroları, Türkiye’den de İzmir, İstanbul, Kayseri, Sivas, Bursa, Ankara, Kocaeli, Trabzon, Van, Adana, Erzurum devlet tiyatroları izlenme rekorları kıran eserleriyle katıldı.
  • Antalya’nın Serik ilçesinde Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nca düzenlenen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, İngiltere’yi 2-0 yenerek yarı finale yükseldi. Türkiye’nin yarı finaldeki rakibi Polonya’yı 3-0 mağlup eden Ukrayna oldu. Türkiye ile Ukrayna karşılaşması 30 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’da oynanacak.
  • Antalyaspor’un yeni teknik direktörü Alex, Antalya’ya geldi. Havalimanında Antalyasporlu taraftarlar, yaktıkları meşaleler ve yaptıkları tezahüratlarla Alex’e sevgi gösterisinde bulundu. Bir kez daha Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Alex, “Bundan sonra çalışmalarımıza bakacağız. Takıma iyi şeyler yapmaya çalışacağız. En büyük Antalyaspor” ifadelerini kullandı.

Yarın görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.