DOLAR 34,2377
EURO 37,0614
ALTIN 3.001,92
BIST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 27°C
Cum 27°C

Antalya Bülten – 22.05.2024

Merhaba, son 24 saatte Antalya’da öne çıkan gelişmeler şu şekilde;

ARA REKLAM ALANI
  • Antalya’nın Alanya ilçesinde, ilçe Jandarma Trafik ekipleri trafik kontrolleri esnasında, drift atarak tehlikeli hareketler sergileyen araç sürücüsünü yakaladı. Yakalanan şahsa sürücü belgesiz araç kullanmak ve drift atmaktan dolayı 45 bin 210 TL cezai işlem uygulandı.
  • Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, korsan taşımacılık diye tabir edilen mevzuata aykırı, yetkisiz ve izinsiz olarak yolcu taşıyanlara karşı yürütülen denetimler devam ediyor. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri ve Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amirliği ekiplerinin katılımı ile düzenlenen korsan denetimlerinde; yolcu taşıyan taksi ve servis araçları ile şoförlerin evrakları kontrol edilip, yasal düzenleme dışında yolcu taşıyan sürücülere cezai işlem uygulanıyor. Denetimlerin turizm sezonu boyunca devam edeceği belirtildi.
  • Antalya’da bulunan Çerkes dernekleri Çerkes Sürgünü’nün 160’ıncı yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Antalya Çerkes Derneği ve dernek üyeleri, 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anma Günü nedeni ile Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde Çerkes ve Türk bayrakları bulunan grup Çerkezce ve Türkçe olarak yaptıkları basın açıklamasında Çerkezlerin, Çarlık Rusya’sına karşı yüzyıldan fazla süren özgürlük savaşının 21 Mayıs 1864’te kesin olarak kaybedildiğini belirtti.
  • Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin ‘kırmızı’ listesinde bulunan kanguru faresi Antalya’da görüldü. Mevsimlik işçi Muhammed Yıldırım, Korkuteli ilçesine bağlı Teke Kozağacı köyü mevkii yakınlarında, yol kenarında bir hayvan olduğunu fark etti. Yıldırım’ın cep telefonu kamerasıyla bir süre görüntülediği hayvan daha sonra gözden kayboldu. Yıldırım’ın görüntülediği hayvanın kanguru faresi olduğu belirlendi.
  • Dünyaca ünlü Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin, 31 Temmuz’da Antalya’da müzikseverlerle buluşacak. Hayranlarıyla yeniden buluşmak ve sevilen şarkılarını seslendirmek için Antalya’ya gelecek olan Martin, Belek’te sahne alacak.
  • A Milli Erkek Voleybol Takımı, ilk kez sahne aldığı Milletler Ligi organizasyonunun Antalya etabındaki ilk maçında Kanada ile karşılaştı. “Filenin Efeleri”, Antalya Spor Salonu’nda voleybol severlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmadan 3-1 yenik ayrıldı.
  • Antalya’nın Serik ilçesinde düzenlenen 10’uncu İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında ev sahibi Türkiye, A grubundaki ilk maçında Fransa ile karşılaştı. İsmail Ogan Stadı’nda oynanan maçta Türkiye, Fransa’ya 2-1 mağlup oldu.
  • Antalya derbisi için nefesler tutuldu. Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasında 24 Mayıs Cuma günü sahasında oynayacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde ısınma çalışmasıyla başlayan antrenman, dar alanda turnuvayla sona erdi. Alanyaspor ile Antalyaspor, 24 Mayıs Cuma günü karşı karşıya gelecek.

Yarın görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.