DOLAR 34,2259
EURO 37,0653
ALTIN 2.994,41
BIST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Sal 26°C
Çar 27°C
Per 27°C
Cum 28°C

Antalya Bülten 21.06.2024

Günaydın! Antalya’da hafta içinin son gününde öne çıkan gelişmeleri sizinle paylaşayım:

ARA REKLAM ALANI

1.            Turizm: Almanya’nın önde gelen turizm şirketi TUI, Antalya’nın bu yaz Alman turistlerin en fazla rezervasyon yaptığı destinasyonlar arasında olduğunu bildirdi. TUI’ye yapılan rezervasyonlar, rakip tur operatörü FTI’ın iflasının ardından önemli ölçüde arttı.

2.            Trafik Uyarıları: Kurban Bayramı tatili sonrası Antalya’ya dönecek sürücülere yoğun trafik nedeniyle önemli uyarılar yapıldı. Kuzeyden girişlerde Antalya Bulvarı ve batıdan girişlerde Kemer yolunda ciddi trafik sıkışıklığı yaşanacağı belirtiliyor. Alternatif yollar öneriliyor: Batıdan gelenler için Kumluca veya Hisarçandır yayla yolu üzerinden Konyaaltı Hurma Mahallesi’ne, Kuzeyden Burdur yolunu kullanacak sürücüler için Organize Sanayi Bölgesi’nden Varsak Mahallesi’ne ve ardından kent merkezine ulaşmak üzere Odabaşı mevkine dönmeleri tavsiye ediliyor. Korkuteli üzerinden gelenler için de Batı Çevre yolu ile Duacı yolları alternatif güzergahlar olarak öneriliyor.

3.            Ekonomi: Antalya Serbest Bölgesi, yılın 5 aylık döneminde yüzde 19 artışla 500 milyon dolarlık ticaret hacmine ulaştı. Elektrik tüketimi de yüzde 4 arttı. Bu dönemde 7 bin 860 kişi istihdam edilirken, 2024 yılsonu itibariyle 1,2 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyor.

4.            Kentsel Dönüşüm: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya’nın 6 ilçesinde 16 araziyi kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kullanılması için satışa çıkardı. Alanya’dan 3, Gazipaşa’dan 4, Kepez ilçesinde 5, Konyaaltı ilçesinde 2, Manavgat ve Muratpaşa’da 1 adet arsa satışa sunuluyor. Bu arsalar yüzde 25 peşin, 24 ay vadeyle satılacak ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak.

5.            Kültür Sanat: Antalya Şehir Tiyatrosu, 1980 yılında açıldı ve yıl boyunca 66 bin kişi tarafından izlenen 16 farklı oyun sahneledi. Sezonu “Tiyatroname” adlı gösteriyle kapattı.

İyi hafta sonları…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.