DOLAR 34,1913
EURO 37,0821
ALTIN 2.976,51
BIST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Antalya Bülten 18.07.2024

Antalya’daki son 24 saatte yaşanan gelişmelerden işte öne çıkan bazı haberler:

ARA REKLAM ALANI

TURİZM VE MEVSİMSELLİK:

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’da tatil için Rus turistlerin en fazla temmuzu, Almanların ekimi, İngiliz, Polonyalı ve Hollandalıların ise ağustosu tercih ettiğini belirtti. Mevsimsellik engelini kaldırarak turizmi 12 aya yaymak gerektiğini vurguladı. Kış döneminde kongre, sağlık, spor ve wellness gibi yan ürünlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

NAR SUYU TEPKİSİ:

Antalya’da bir büfe işletmecisi, yabancı bir turiste nar suyunu 1200 TL’ye satarak büyük tepki topladı. Turistin şikayeti üzerine polis olaya müdahale etti ve fazla alınan parayı iade ettirdi. Benzer olayların önüne geçmek için denetimler artırılacak.

KONUT SATIŞLARI ARTIŞI:

Haziran ayında Antalya’da toplam 4 bin 340 konut satıldı. İkinci el dahil olmak üzere bu rakam, Türkiye genelindeki konut satışlarının içinde önemli bir paya sahip. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise Antalya birinci sırada yer alıyor.

ORMAN HAVACILIK İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR:

Antalya ile birlikte Ankara, Adana, İzmir ve Muğla’da Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü kurulması planlanıyor. Bu karar, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

SAHTE PARA OPERASYONU:

Antalya’da düzenlenen sahte para operasyonunda gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Şüpheliler, piyasaya sürmeye çalıştıkları 49 sahte 100 dolarla yakalandı.

KAÇAK İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ:

Kemer ilçesinde 800 litre bandrolsüz kaçak içki ele geçirildi. Jandarma ve Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri, kaçak içki üreten ve satan şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI:

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde ormanlık alandaki bir restoranın baca kısmında yangın çıktı. Ekipler havadan ve karadan müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.

Yarınki gelişmeleri de takip edeceğiz! 🌟

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.